2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Β΄ Ματθαίου στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Κυριακή26Ιούνιος2022

Κυριακή Β΄ Ματθαίου στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

   Στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Β' Ματθαίου, ημέρα μνήμης πάντων των Αθωνιτών Αγίων Πατέρων.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αφιέρωση των Αποστόλων στον Κύριο, η οποία ήταν άμεση, πηγαία, ολοκληρωτική και είχε ως βάση την εμπιστοσύνη. Η τέλεια αυτή αφιέρωση ανταμείφθηκε από τον Κύριο, με αποτέλεσμα οι Άγιοι Απόστολοι να καταστούν φορείς της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος. Την αφιέρωση των Αποστόλων μιμήθηκαν οι ανά τους αιώνες αληθινοί εργάτες της Μοναχικής Πολιτείας, οι Μοναχοί και οι Μοναχές, και δη οι σήμερα τιμώμενοι Αγιορείτες Πατέρες. Όταν ο άνθρωπος για χάρη της αγάπης του Θεού αφήνει τα εγκόσμια και αγωνίζεται να ενωθεί με τον Θεό, αποτελεί στήριγμα για τους συνανθρώπους του. Χρειαζόμαστε την Μοναχική Πολιτεία, διότι τα Μοναστήρια αποτελούν τα «πνευμόνια» της κοινωνίας, μέσω των οποίων μπορούμε να αναπνέουμε και ως εκ τούτου να ζούμε πνευματικά.

   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Οσιωτάτη Καθηγουμένη, Γερόντισσα Παϊσία, η οποία συμπλήρωσε σήμερα ένα έτος από την ανάληψη των ηγουμενικών καθηκόντων της, να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη, διάκριση και υπομονή το έργο της στήριξης των ψυχών τόσο των Μοναχών της Αδελφότητος, όσο και των λαϊκών που προσέρχονται καθημερινά στο Μοναστήρι για να καταθέσουν τα ευσεβή αιτήματα τους. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, η ίδια η Αγία Ειρήνη θα καθοδηγεί την Γερόντισσα έως το ποθούμενο, την Βασιλεία των Ουρανών.

viber image 2022 06 26 12 16 10 141

viber image 2022 06 26 12 16 11 159

viber image 2022 06 26 12 16 11 885

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes