2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Το τελευταίο «Χριστός Ανέστη» και ο Εσπερινός της Αναλήψεως στη Σουμελά Ασπροπύργου

Τετάρτη01Ιούνιος2022

Το τελευταίο «Χριστός Ανέστη» και ο Εσπερινός της Αναλήψεως στη Σουμελά Ασπροπύργου

7869

   Με αισθήματα συγκίνησης πλήθος πιστών έψαλαν τελευταία φορά για φέτος τον αναστάσιμο και πανευφρόσυνο ύμνο της νίκης «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» στην Παναγία Σουμελά Ασπροπύργου κατά την ακολουθία της Θ’ ώρας. Ψαλλομένου δε του «Χριστός Ανέστη» οι πιστοί, Κληρικοί και λαϊκοί, ασπάζονταν το Ευαγγέλιο και την Εικόνα της Χριστού Αναστάσεως καὶ λάμβαναν ευχή από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, με την ελπίδα και την προσδοκία να εορτάσουν και του χρόνου εν ειρήνη την μεγάλη Δεσποτική Εορτή.

IMG 1433

IMG 1438

IMG 1441

IMG 1444

   Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός της Αναλήψεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

IMG 8224

IMG 1454

IMG 1461

IMG 1460

     Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου μας. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι την χαρά που μετέδωσε ο Χριστός στους Ιερούς Αποστόλους με την επαγγελία της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος επ’ αυτών μπορούμε να αισθανθούμε άπαντες, με βασική προϋπόθεση να θέλουμε. Αν θέλουμε, θα αξιωθούμε αυτής της χαράς μέσω της συνοχής και της αλληλεγγύης που είχαν μεταξύ τους οι Μαθητές.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Αναληφθείς Κύριός μας να φωτίζει τις ψυχές μας και να σκεπάζει τις οικογένειες όλων μας.

IMG 8226

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes