2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στην Θήβα

Πέμπτη12Μαϊος2022

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στην Θήβα

   Επί τη μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Ιωάννου του Καλοκτένους, νέου Ελεήμονος, Μητροπολίτου και Πολιούχου Θηβών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών.
 

viber image 2022 05 12 10 55 47 625

viber image 2022 05 12 10 55 48 001

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο και σπάνιο κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο που κατέλιπε στην περιοχή της Θήβας ο Άγιος ως πλημμυρισμένος από το αειλαμπές Φως της Χριστού Αναστάσεως. Κατά τον 12ο αιώνα, σε μία περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα εν γένει και ειδικότερα η Θήβα υπέστησαν τεράστιες πληγές απο τις επιδρομές των Νορμανδών, ως φύλακας Άγγελος στάλθηκε να αναλάβει την Μητρόπολη Θηβών ο Ιωάννης. Με ανιδιοτέλεια, θυσιαστικό πνεύμα, απόλυτη αυταπάρνηση και πατρική μέριμνα για τις ψυχές που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία, ο νέος Ελεήμων ξεκίνησε την δράση του. Ίδρυσε σχολεία, πτωχοκομείο, γηροκομείο, νοσοκομείο, πυροδότησε την οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων και το βασικότερο έδωσε με το παράδειγμα του κουράγιο στους Θηβαίους, οδηγώντας τους στον Χριστό. Για το πολυσχιδές έργο του, ανακηρύχθηκε προστάτης των Θηβών και εννέα αιώνες ύστερα από τον σωματικό θάνατο του, παραμένει ζωντανός, κηρύττωντας την Ανάσταση εκείνων που με ανιδιοτέλεια εργάζονται το αγαθό.

viber image 2022 05 12 10 55 46 746

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes