2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Ασπροπύργου

Κυριακή03Απρίλιος2022

Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Ασπροπύργου

    Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου τελέσθηκε απόψε, την εσπέρα της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

7765

     Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη καθαρής και αδιάλειπτης προσευχής όσο και αληθινής νηστείας, διότι οι δύο αυτές αρετές, ως θυσία αρεστή στον Θεό, αποτελούν τα φτερά που οδηγούν τον Χριστιανό στον Παράδεισο. Το να αρέσουμε στον Θεό αποτελεί το κέντρο της ζωής μας ως Χριστιανών. Κάθε κίνηση μας, κάθε λόγος μας πρέπει να είναι αρεστός σε Εκείνον. Για να συμβεί αυτό, όμως, οφείλουμε να επιδείξουμε καρδιακή αυταπάρνηση, να σηκώσουμε τον Σταυρό μας, πράγμα που όλοι μπορούμε, αρκεί να θέλουμε. Αν θέλουμε, λοιπόν, να προσεγγίσουμε Χριστό, έχουμε καθήκον να μεριμνούμε πρώτα για τον Χριστό και τα του Χριστού, και έπειτα για τον εαυτό μας. Ο Χριστιανός που πράττει το αντίθετο, προφασιζόμενος βιοτικούς λόγους, πάντοτε αισθάνεται την έλλειψη, το κενό και αυτό είναι νόμος.

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes