2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Δ’ των Νηστειών στο Κορωπί

Κυριακή03Απρίλιος2022

Κυριακή Δ’ των Νηστειών στο Κορωπί

   klimaka

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κορωπίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Δ’ των Νηστειών, ημέρα αφιερωμένη στον Όσιο Ιωάννη τον συγγραφέα της Κλίμακος.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θεσμό της νηστείας, ως έκφραση βίας της φύσεως για την αγάπη του Χριστού. Δι’ αυτής της βίας κατακτάται ο Παράδεισος, καθώς ο Κύριος είχε πει στους μαθητές του ότι η βασιλεία των Ουρανών βιάζεται και βιασταί αρπάζουσιν αυτήν. Όταν η φύση μας επιθυμεί το περισσότερο φαγητό και εγκρατευόμαστε, όταν τα μάτια μας επιθυμούν να κοιτούν ασύστολα και τα χαλιναγωγούμε, όταν το στόμα επιθυμεί να μιλήσει άπρεπα και το εμποδίζουμε, αυτή είναι βία, αυτή είναι νηστεία ευπρόσδεκτη στον Θεό. 

viber image 2022 04 03 11 33 44 883

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes