2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Δ' Στάση Χαιρετισμών στην Χίο

Παρασκευή01Απρίλιος2022

Δ' Στάση Χαιρετισμών στην Χίο

    Στην ανθοβολούσα Χίο βρέθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο π. Μιχαήλ,  επί τη ευκαιρία της Δ' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Πανάχραντο Θεομήτορα.

   Οι πρώτες δύο ακολουθίες τελέσθηκαν με την πρέπουσα κατάνυξη στις παλαίφατες Ιερές Μονές Αγίας Ματρώνης Μέσα Διδύμων και Ταξιάρχη Μιχαήλ Νενήτων, ανακαινιζόμενες και καλλωπιζόμενες τη προτροπή μεν και επιμονή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, τη επιμελεία δε του ακαμάτου Ηγουμένου των Αγίων Πατέρων, Πανοσιωτάτου Γέροντος π. Αθανασίου.
   Τελευταίος σταθμός της αυθημερόν επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Σκέπης.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αρχικά αναφέρθηκε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών εν γένει και εν συνεχεία στάθηκε στον παρακλητικό στίχο του τελευταίου οίκου «δεξαμένη τὴν νῦν προσφοράν͵ ἀπὸ πάσης ῥῦσαι συμφορᾶς ἅπαντας». Στη ζωή μας πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με συμφορές, ήτοι θανατηφόρες ασθένειες, υλικές καταστροφές, σεισμούς, μεγάλες πυρκαγιές, πολέμους κ.α. Για την λύτρωση μας από αυτές τις συμφορές παρακαλούμε την Πανύμνητο Μητέρα του Αγιωτάτου Λόγου του Θεού ιδιαίτερα την ευλογημένη αυτή περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, τα απογεύματα των Παρασκευών της οποίας είναι αφιερωμένα στην Αρχόντισσα, την Κυρά-Δέσποινα. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα προβλήματα για τα οποία παρακαλούμε την Παναγία μας, τα οποία μπορεί αρχικά να μην θεωρούνται συμφορές, αν επιτρέψουμε, όμως, να υπάρχουν στη ζωή μας, θα αποβούν τραγικά. Ένα παράδειγμα είναι τα προβλήματα των ενδοοικογενειακών σχέσεων, τα οποία πηγάζουν από την ανειλικρίνεια και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Από την οικογένεια, τον αρχαιότατο κοινωνικό θεσμό, προκύπτουν όλες οι καταστάσεις της καθημερινότητας, θετικές και αρνητικές. Ο πόλεμος είναι μια από αυτές. Εκείνοι που προξενούν τον πόλεμο, αναμφίβολα είναι άνθρωποι με προβληματικό οικογενειακό υπόβαθρο. Εάν η οικογένεια μεριμνά να καλλιεργεί έντιμους, ειλικρινείς, αξιοκρατικούς και χριστοκεντρικούς ανθρώπους, εκείνοι θα προσφέρουν στην κοινωνία, όπου και αν βρεθούν, τα καλύτερα αγαθά, τις χρηστές και χριστιανικές αρχές, θα παράγουν πολιτισμό και θα πλημμυρίσουν τον τόπο λιβάνι.    
    Σε αλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη να προσευχόμαστε στην Παναγία να μας λυτρώσει από τα ενδοοικογενειακά προβλήματα, αλλά και εμείς να μεριμνούμε για την υγεία του θεμελίου της κοινωνίας, της οικογένειας. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ένα υγιές μέλλον δίχως τα εξ ανθρώπων προερχόμενα προβλήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο.
   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα εκκλησιάσματα να έχουν την ευλογία και το Φως του Χριστού στη ζωή τους.

 

Από την Ιερά Μονή Αγ. Ματρώνης 

IMG 6797

IMG 681771

IMG 6798

IMG 6795

IMG 6796

IMG 6799

IMG 6800

IMG 6801

IMG 6793

IMG 6803

IMG 6792

IMG 6805

IMG 6806

Από την Ιερά Μονή Ταξιάρχη 

IMG 6812

IMG 6814

IMG 6815

IMG 6817

IMG 6832

IMG 6819

IMG 6822

IMG 6826

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης 

IMG 683884

IMG 683995

IMG 6838

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes