2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Γ' Στάση Χαιρετισμών σε Αυλίδα και Θήβα

Παρασκευή25Μάρτιος2022

Η Γ' Στάση Χαιρετισμών σε Αυλίδα και Θήβα

   Σήμερα, Παρασκευή Γ’ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Φάρου Αυλίδος, στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδος καί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο «Χαῖρε͵κυοφοροῦσα οδηγόν πλανωμένοις· χαῖρε͵ ἀπογεννῶσα λυτρωτήν αιχμαλώτοις». Το ανθρώπινο γένος όταν εξέπεσε εκ του Παραδείσου αιχμαλωτίστηκε στα δεσμά του πονηρού. Όταν μετά από αιώνες ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Κύριος επέλεξε την Πανάχραντο Παρθένο Μαριάμ να καταστεί η Μητέρα του Θεανθρώπου, ο Οποίος ήλθε να λυτρώσει την ανθρωπότητα από κάθε αιχμαλωσία και κάθε πλάνη. Είναι γεγονός ότι όταν ο άνθρωπος είναι εθισμένος στα πάθη, είναι αιχμάλωτος και πλανημένος και όχι ελεύθερος. Η Παναγία με την γέννηση του Χριστού μας παρέχει με την πρεσβεία της αυτή την ελευθερία για την οποία πρέπει κι εμείς να αγωνιζόμαστε.
 
   Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι θα φύγουμε από την πρόσκαιρη ζωή. Η ζωή πράγματι κυλά γρήγορα και όλοι θα φύγουμε κάποια στιγμή. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να πλημμυρίζουμε τις ψυχές μας με το σκοτάδι που έρχεται από τις πλάνες των μέσων ενημέρωσης. Αντιθέτως, έχουμε ανάγκη να γεμίζουμε από φως Χριστού.
 
Από το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Φάρου Αυλίδος

IMG 9600

viber image 2022 03 25 17 10 56 052

 Από την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδος

IMG 9625

IMG 9621

 Από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών

IMG 9644

IMG 9634

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes