2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Νεκτάριο Αχαρνών

Κυριακή20Μάρτιος2022

Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Νεκτάριο Αχαρνών

 

viber image 2022 03 20 21 18 07 200   Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Οδηγητρίας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών τελέσθηκε απόψε ο Γ'  Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία της Μεγάλης Σαρακοστής στη ζωή των Χριστιανών, τονίζοντας ότι αποτελεί μεν την περίοδο του έτους με τις περισσότερες ευκαιρίες για Κάθαρση από τα πάθη, Φωτισμό του νου και Θέωση, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η περίοδος αφορμή αγώνος. Ο αληθινός Χριστιανός οποιαδήποτε περίοδο του έτους αγωνίζεται να αρέσει στον Θεό και να Τον προσεγγίζει μέσω της εξομολόγησης, της προσευχής και της μυστηριακής ζωής. Η ευχή του Αγίου Εφραίμ που δεσπόζει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής ισχύει για όλη μας την ζωή. Σύμφωνα με τα λόγια αυτής της ευχής του πορεύθηκε ο σήμερα τιμώμενος
Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. 
   Ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην ταπεινοφροσύνη του Αγίου. Παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει σε σημείο να επιτελεί θαύματα εν ζωή, ο Μεγάλος Πατήρ της Εκκλησίας μας προσευχόταν στον Θεό λέγοντας: «Κύριε Ιησού Χριστέ φώτιζε μου το σκότος». Ακολουθώντας το παράδειγμα του, οφείλουμε κι εμείς να απέχουμε με κάθε τρόπο από τον εγωισμό και την υπερηφάνεια και να αγωνιζόμαστε με ταπείνωση τουλάχιστον να προλάβουμε να βάλουμε αρχή μετανοίας πριν κλείσουμε αιωνίως τα μάτια.
  

viber image 2022 03 20 21 18 03 359

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes