2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Β' Στάση των Χαιρετισμών σε Ανθούσα και Μαρκόπουλο

Παρασκευή18Μάρτιος2022

Β' Στάση των Χαιρετισμών σε Ανθούσα και Μαρκόπουλο

    Στο Παρεκκλήσιο των Χιωτών Αγίων της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά Ανθούσας και στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Μαρκοπούλου τέλεσε την Ακολουθία της Β' Στάσης των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.


viber image 2022 03 18 22 01 16 562

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία των Χαιρετισμών ως ευκαιρία να εγκωμιάσουμε την Θεοτόκο Αγνή, την Αειπάρθενο Κόρη, την Κυρά-Δέσποινα, αλλά και να Την παρακαλέσουμε καρδιακά να πρεσβεύει στον Υιό Της όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο τον κόσμο. Κατόπιν, ανέλυσε τον στίχο: «Χαῖρε͵ ἀοράτων ἐχθρῶν ἀμυντήριον· χαῖρε͵ παραδείσου θυρῶν ἀνοικτήριον». Πράγματι, η Παναγία μας είναι για τον κάθε πονεμένο και κατατρεγμένο η ευλογημένη άμυνα, το τείχος που υψώνουμε έναντι κάθε κακού που μας απειλεί. Η Παναγία μας είναι ακόμη Εκείνη που άνοιξε τις πύλες του Παραδείσου, Εκείνη που όποιον θέλει την σωτηρία τον κρατά από το χέρι και τον εισοδεύει στον Παράδεισο. 

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε με προβληματισμό: « Έχουμε μεγαλώσει μέσα στην Εκκλησία, τα χρόνια μας περάσανε και ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Έχουμε μάθει την αγάπη, την συγχώρεση; Έχουμε μάθει την αλληλοσυμπαράσταση και την συνοχή;». Οι εξελίξεις, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι ραγδαίες. Τα παιδιά μας, που νομίζουμε ότι τα μεγαλώνουμε σωστά, έρχονται κάποια μέρα από το Δημοτικό με άλλες απόψεις και τότε δεν ξέρουμε να τα ελέγξουμε. Οι μέρες απαιτούν την συνοχή μας, διότι «ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρά». Μόνος του κανείς δεν κατάφερε την νίκη. Βεβαίως, η μεγαλύτερη Βοηθός μας είναι η Παναγία. Μαζί με την πρεσβεία της Θεοτόκου, όμως, καλούμαστε να προσγειωθούμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι. 

    Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Θεοτόκος να είναι το αμυντήριο όχι μόνο των αοράτων εχθρών, αλλά και εκείνων που λαμβάνουν την εξουσία και οδηγούν τους λαούς στην καταστροφή και την αντάρα του πολέμου, προκειμένου να βασιλεύσει η Ειρήνη και το Φως του Χριστού, το οποίο λείπει από τους περισσοτέρους μας, να λάμψει στις καρδιές μας.

Από την Ι.Μ. Αγ. Μηνά Ανθούσας

viber image 2022 03 18 21 59 43 337

Από τον Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου

viber image 2022 03 18 22 01 17 112

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes