2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τρίμηνο μνημόσυνο π. Τιμοθέου στη Χαλκίδα

Σάββατο06Νοέμβριος2021

Τρίμηνο μνημόσυνο π. Τιμοθέου στη Χαλκίδα

 

IMG 8775

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Αρέθα. 

   Με το πέρας της Λειτουργίας τελέσθηκε το τρίμηνο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Βλάχου, ο οποίος επί τεσσαρακονταετία υπηρέτησε τον Ναό υποδειγματικώς, με πνεύμα θυσίας. 

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα Ευαγγελικά Λόγια του Θεού προς τους Μαθητές Του: «ὑμεῖς ἐστὲ τὸ φῶς τοῦ κόσμου… οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἱδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν Πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς Οὐρανοῖς». Ο λόγος αυτός αποτελεί εικόνα αληθείας στο πρόσωπο του Μακαριστού Ιερομονάχου π. Τιμοθέου. Η πραότητα και  η υπομονή του, γνωρίσματα καλλιεργημένα μέσα από τη συνειδητή αγάπη του για τον δι’ ημάς Σταυρωθέντα και Αναστάντα Θεό, άγγιζαν ακόμη και τους πιο απομακρυσμένους από το σώμα της Εκκλησίας. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «ακόμη και οι πέτρες βοούσαν την ανεξικακία αυτού του ανθρώπου» ο οποίος κατά την άνωθεν εντολή πήγαζε Φως Χριστού. Αυτή η εντολή, ωστόσο, δεν αναφερόταν μόνο σε εκείνον, αλλά στον καθένα μας, τόσο τους κληρικούς, όσο και τους λαϊκούς. Όλοι έχουμε καθήκον να γίνουμε φωτεινά παραδείγματα μέσα στην κοινωνία για να δοξάζεται ο Θεός. 

   Στρέφοντας τον λόγο προς τα πνευματικά τέκνα του Μακαριστού, ο Σεβασμιώτατος τους προέτρεψε να κρατήσουν τα καλά δια λόγων και βίου διδάγματα που τους παρέδωσε και να τα μεταδώσουν στις νεότερες γενιές, διότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μνημόσυνο για την ψυχή του. 

   Εν κατακλείδι, τον λόγο λαβών ο πανοσιώτατος π. Καλλίνικος, ανέγνωσε τις ευχαριστίες της αδελφής του Μακαριστού Ιερέως, του οποίου είθε η μνήμη να είναι αιωνία.

viber image 2021 11 07 21 24 07 018

viber image 2021 11 07 21 24 07 405

viber image 2021 11 07 21 24 07 668

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes