2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στο Ηράκλειο και στην Αυλίδα

Κυριακή15Αύγουστος2021

Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στο Ηράκλειο και στην Αυλίδα

   Η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στις Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου Νέου Ηρακλείου και Αυλίδας, όπου προΐστανται, αντίστοιχα, οι Οσιώτατες Γερόντισσες Θεοκτίστη και Ευγενία.

EIKONA AGIOS STEFANOS PROTOMARTYS

   Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Νέου Ηρακλείου, μετά τον οποίο ακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Ιερομονάχου π. Παντελεήμονος.

IMG 8783

IMG 8785

   Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή Η΄ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδος.

   Στην ομιλία του, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον στόχο της ζωής του κάθε αληθινού Χριστιανού, την Θέωση της ψυχής. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι προκειμένου να επιτύχουμε την είσοδο μας στην Βασιλεία των Ουρανών, οφείλουμε αρχικά να καθαρίσουμε -συν Θεώ- την ψυχή μας τα πάθη και κάθε κακό λογισμό. Το λεγόμενο στάδιο της Κάθαρσης ακολουθεί ο Φωτισμός του νου, ήτοι η νοερά, αδιάλειπτος προσευχή και επικοινωνία με τον εν Τριάδι Θεό. Τέλος δε, έπεται η εμπειρία της Θέωσης, της θέας του Θεού εν τη παρούση ζωή. Την εμπειρία αυτή έζησε ο Άγιος Πρωτομάρτυς Στέφανος όταν, καθώς δεχόταν τις πέτρες του Μαρτυρίου που με μίσος του έριπταν οι φανατικοί και σκοτισμένοι Ιουδαίοι, εκείνος είδε τον Ουρανό ανοιχτό και τον Υιό του Θεού να κάθεται εκ δεξιών του Ανάρχου Πατρός. Όντως μεγάλη και ποθητή εμπειρία. Για να αξιωθεί, όμως, ο οιοσδήποτε μιας τέτοιας εμπειρίας, οφείλει να μιμείται στη ζωή του το παράδειγμα του Στεφάνου∙ του πετούσαν τις πέτρες, αλλά εκείνος μιμούμενος τον Σωτήρα, υπέμεινε καρτερικά και συγχώρησε τους φονείς του.

IMG 8786

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes