2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας

Σάββατο14Αύγουστος2021

Η εορτή της Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας

   Εισοδεύοντας με χαρά στην κατανυκτική περίοδο της νηστείας προς τιμήν της Κυρίας των Αγγέλων, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της προόδου του Τιμίου Σταυρού και των Αγίων Μακκαβαίων. Συν τούτοις δε, τιμά το κλέος της Τραπεζούντος, την Αγία Νεομάρτυρα Κασσάνδρα, η οποία μάλιστα τυγχάνει πρόγονος των υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς αγωνισαμένων Αλεξάνδρου και Δημητρίου Υψηλάντη.
    Επ' αυτή τη ευκαιρία, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεύκτρων Βοιωτίας, όπου μέχρι πρότινος εφυλάσσοντο τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κασσάνδρας. Συγκεκριμένα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή  τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και δόθηκαν σε τρεις αδελφές, οι οποίες κατοικούσαν στην Πεντέλη Αττικής. Η μία εξ' αυτών έγινε Μοναχή στην ως άνω Ιερά Μονή με αποτέλεσμα να αφιερώσει τον πνευματικό πλούτο που κατείχε στη Μονή της μετανοίας της. Προ ολίγων ετών, η Οσιωτάτη Γερόντισσα της Μονής , Χριστονύμφη Μοναχή, με αφορμή την ανέγερση του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά στον Ασπρόπυργο, καθηκόντως μετέδωσε όλα τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κασσάνδρας, μεταξύ των οποίων και το άφθαρτο δεξί χέρι της,(τμήμα αυτού) στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έχει μεριμνήσει για την κατασκευή περίτεχνης λειψανοθήκης, όπου θα τοποθετηθούν και κατόπιν θα τεθούν εντός του νεόδμητου Ιερού Ναού της Παναγίας μας.
    Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Αγίας Κασσάνδρας τελέσθηκε, επίσης, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έψαλλε την ακολουθία της Αγίας.

IMG 8914

IMG 8911

IMG 8930

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes