2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στον Ασπρόπυργο

Τετάρτη21Ιούλιος2021

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στον Ασπρόπυργο

   Με την δέουσα ευλάβεια τιμήθηκε η διπλή εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, καθώς και της θαυμαστής ευρέσεως της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου στη Γκορυτσά Ασπροπύργου.

1

2

   Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Ιδιαίτερη ευλογία προξένησε η παρουσία ιστορικού αντιγράφου της Παναγίας του Καζάν, χρονολογουμένο από το 1632, το οποίο προσκόμισε εκλεκτός αδελφός χάριν της πανηγύρεως. Παράλληλα, ετέθη προς προσκύνηση και απότμημα του μαρτυρικού Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Προκοπίου.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της ευρέσεως της πρωτοτύπου θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, ενώ εν συνεχεία, ορμώμενος από το όνομα του εορτάζοντος Αγίου, μίλησε για την προκοπή. Συγκεκριμένα, είπε ότι η προκοπή σε κάθε τομέα της ζωής μας προϋποθέτει την αφιέρωση μας στο θέλημα του Θεού. Όταν ο άνθρωπος αφιερώσει το είναι του στην Θεία Πρόνοια, η ευλογία του Θεού κυριαρχεί στη ζωή του, αλλά και στο περιβάλλον του. Η ίδια ευλογία της προκοπής κυριαρχούσε στην πατρίδα μας μέχρι και πριν από δύο αιώνες, όταν η πλειονότητα των οικογενειών καυχιόνταν για την παρουσία ενός Κληρικού, Μοναχού, ή Μοναχής στους κόλπους τους. Η παρουσία του ράσου αποτελούσε πηγή ευλογίας, οι δε ευχές των ιερωμένων, ή των μοναζόντων ήταν στήριγμα και αιτία προκοπής για τις οικογένειες τους, αλλά και κατ’ επέκταση για όλη την Ελλάδα και τα λοιπά ορθόδοξα έθνη.

Από τον Εσπερινό

3

4

5

6

7

3Α

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία  

IMG 5978

IMG 5990

IMG 5985

IMG 5967

IMG 5969

IMG 5992

IMG 6013

IMG 6052

IMG 6059

IMG 6068

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes