2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σύναξη Κατηχητών της Μητροπόλεως και Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» στον Καθεδρικό

Παρασκευή04Ιούνιος2021

Σύναξη Κατηχητών της Μητροπόλεως και Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» στον Καθεδρικό

            Σύναξη των Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, απόψε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
         
            Στην καθιερωμένη συνάντηση που πραγματοποιείται ετησίως με τη λήξη της κατηχητικής περιόδου γίνεται μικρός απολογισμός του έργου του Κατηχητικού Σχολείου για τη χρονιά που πέρασε.
 
           Το ειδικά διαμορφωμένο για το έτος 2020-21 διδακτικό αντικείμενο των Ευαγγελικών Περικοπών, η ανάπτυξη του περιεχομένου για όλες τις βαθμίδες, και η εβδομαδιαία επικοινωνία των μαθημάτων προς τους Κατηχητές της Μητροπόλεως ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης που καλλιεργήθηκε μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των συμμετεχόντων Κατηχητών. Συγκεκριμένα, για την ιδιαιτέρως σύνθετη κατηχιτική χρονιά που πέρασε, σχολιάστηκαν ζητήματα όπως η μέσω διαδικτύου διδασκαλία, η συμμετοχή των γονέων στο έργο των Κατηχητικών, τα μέτρα και οι συνθήκες των δια ζώσης -κατά την έναρξη της χρονιάς- μαθημάτων, αλλά και η προετοιμασία για το επόμενο έτος.
 
            Το έργο των Κατηχητικών Σχολείων, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, δεν τελειώνει με τη λήξη της σχολικής περιόδου, αλλά συνεχίζεται και κατά τη θερινή περίοδο μέσα από τις δράσεις των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Περιβόλι της Σουμελά» που εξαιτίας της ιδιαιτερότητας των συνθηκών θα υλοποιηθεί φέτος με τη μορφή του Ημερήσιου Θερινού Προγράμματος.
 
            Στη συνάντηση των Κατηχητών παρίσταντο και ο Πρωτοσύγκελος, καθώς και Κληρικοί της Μητροπόλεως που εκτός από την ιδιότητά τους ως Ιερείς, έχουν την ευθύνη -με την ευχή του Επισκόπου- του κατηχητικού έργου που επιτελείται στις ενορίες τους.
 
            Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους, όσοι συμμετέχουν στο ευλογημένο έργο των Κατηχητικών Σχολείων που -μαζί με τις Κατασκηνώσεις- ίσως αποτελούν πλέον, τον μοναδικό φορέα ουσιαστικής Ελληνορθόδοξης εκπαίδευσης.
 
            Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση της Διευθύντριας των Κατηχητικών Σχολείων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων με τα Στελέχη από το «Περιβόλι της Σουμελά». Κατόπιν ευχής και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση, τη λειτουργία και τον συντονισμό του Ημερήσιου Θερινού Προγράμματος για αγόρια και κορίτσια που θα υλοποιηθεί και φέτος το Καλοκαίρι με θέμα «Η Κληροδότρια Επανάσταση του 1821».

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes