2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στη μητροπολιτική μας περιφέρεια

Παρασκευή15Ιανουάριος2021

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στη μητροπολιτική μας περιφέρεια

DSC 0954

 

   Εν μέσω της επιβληθείσας καραντίνας, η αρχιερατική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου σε Ιερές Μονές της μητροπολιτικής μας περιφέρειας παραμένει ζωντανή και ενθαρρυντική. 

   Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αυξεντίου και των συν αυτώ τεσσάρων μαρτύρων, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Σωφρονίου Κουβαρά, όπου τέλεσε και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών, κυρού Αυξεντίου.

   Λίγες ημέρες αργότερα, η Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων πένθησε την εκδημία της Μακαριστής Γεροντίσσης, Ευπραξίας Μοναχής, μιας εκ των πρώτων αδελφών και ιδρυτριών της Μονής, η οποία επί σειρά  εβδομήντα ετών τίμησε το ράσο και την μοναχική της ιδιότητα δια της κατά Θεόν υπακοής και επιμελείας. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Αναστασίας της φαρμακολυτρίας.

   Την μεθεπομένη των Χριστουγέννων, κατά την οποία εορτάζει ο «πρῶτος ἐν Μάρτυσιν ἐδείχθης καὶ ἐν Διακόνοις» Άγιος Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στην Αυλίδα.

   Την "Πρωτοχρονιά" -όπως τους τελευταίους αιώνες έχει επικρατήσει να θεωρείται η πρώτη του Ιανουαρίου- κατά την οποία τιμάται η περιτομή του Κυρίου και η μνήμη του λέοντος της Ορθοδοξίας, Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε  στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως και εν συνεχεία έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.

   Την επαύριον της "Πρωτοχρονιάς", ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων, όπου έκοψε την αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε εκ του σύνεγγυς στην Οσιωτάτη Καθηγουμένη Μαριάμ Μοναχή, η οποία κατά την αυτή ημέρα του έτους 2011 ανέλαβε το βαρύ φορτίο της πνευματικής καθοδήγησης των Μοναχών της αδελφότητας.

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes