2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

"Ζει Κύριος ο Θεός!"Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

Δευτέρα21Δεκέμβριος2020

"Ζει Κύριος ο Θεός!"Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

   IMG 5740

    O προβληματισμός που δημιουργείται από την εξέλιξη της πανδημίας, έχει ένα απροσδόκητο -μέσα μας- αποτέλεσμα. Ένα αναπάντεχο συναίσθημα, απρόβλεπτο γέννημα των βουλών των κακοβούλων, που μας αναγκάζει τελικά, ν' αποτινάξουμε τη σκυθρωπότητα και γεμίζει το νου και την ψυχή μας Χριστό.

    Και το εννοώ.

   Απευθυνόμενοι σε εκείνους που επιμένουν να μη σέβονται τον Κύριο Ιησού, τους επικίνδυνα αλαζόνες ή τους απλά ανίδεους κι άγευστους της Ζωής, όλους αυτούς τους αφελείς που για λίγα λεπτά δόξας στα ΜΜΕ, τολμούν ό,τι τόλμησαν κάποτε οι Σταυρωτές Του· αυτούς προτρέπουμε να έλθουν εις εαυτόν. 

   Από τα τρυφερά χρόνια της παιδικής ηλικίας, όταν διαβάζαμε τα συναξάρια των Αγίων της Εκκλησίας μας, έκθαμβοι μαθαίναμε για τους φοβερούς διωγμούς κατά των Χριστιανών. Θαυμάζαμε τις νίκες των Μαρτύρων κι η ψυχή μας πλημμύριζε από την άνωθεν γαλήνη. Εισπράτταμε μια παράξενη χαρά, αλλά και τη βεβαίωση, ότι η συνάντηση με τον Χριστό προϋποθέτει τη διάβαση της ευλογημένης οδού, της στενής και τεθλιμμένης.

   Έντονα ακούγεται μέχρι σήμερα, μέχρι αυτή τη στιγμή, έπειτα από δύο χιλιάδες χρόνια η φωνή του Κυρίου Ιησού «εἰ ἐμέ ἐδίωξαν καί ὑμᾶς διώξουσιν». Δυο χιλιάδες ολόκληρα χρόνια δεν έπαψαν οι σταυρωτές του Χριστού να Τον σταυρώνουν με μίσος και εμπάθεια. Τότε, Τον οδήγησαν στη Σταύρωση. Οδήγησαν τους Μαθητές και Αποστόλους Του στο μαρτύριο, κι εκατομμύρια ανθρώπων που Τον πίστεψαν, επίσης, τους θανάτωσαν. Σήμερα, επαναλαμβάνουν το ίδιο σε όσους ακόμη Τον ακολουθούν, με έναν διαφορετικό τρόπο -αν όχι σταύρωσης- σίγουρα ηθικού στραγγαλισμού, φίμωσης του λόγου, απαξίωσης της σκέψης, ακύρωσης της προσωπικότητας. Η αιτία ήταν και παραμένει η ίδια· η πίστη στον διαχρονικό ΛΟΓΟ της αγάπης, της μεταμόρφωσης, της θυσίας, της ανιδιοτέλειας, της προοπτικής. Μπροστά Του, όλοι αυτοί οι μικροί και τρομολάγνοι καταλαβαίνουν τελικά ότι δεν υπερέχουν, αν και θα ήθελαν να υπερέχουν μέσα από το άθλιο σύστημα που έφτιαξαν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αδιάφορων και ανιστόρητων ανθρώπων. Ψηφίζουν νόμους για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, νόμους αντιρατσιστικούς, νόμους περί ισότητας και αξιοκρατίας. Μα δυστυχώς, αυτοί οι ίδιοι που ψηφίζουν τους νόμους, είναι οι πρώτοι που καταπατούν τις δημοκρατικές αξίες, καταργούν την έννοια της δικαιοσύνης και της ισότητας κι εφαρμόζουν τον ρατσισμό πάνω στα πρόσωπα των ανθρώπων που δηλώνουν πίστη στον Ιησού Χριστό. Έχουν σπαταλήσει τόνους μελάνι για να εκτοξεύσουν το δηλητήριο και την χολή τους κατά των Χριστιανών, ιδιαιτέρως την περίοδο αυτή, της πανδημίας, στον τόπο μας.

   Η έντονη αυτή πολεμική δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη. Αντιθέτως, αποτελεί απόρροια της εξηκονταετούς μεθοδευμένης κίνησης αποχριστιανοποίησης της πατρίδας μας, η οποία, καθώς φαίνεται, σημείωσε επιτυχία, διότι μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξεχαστούν σχεδόν τα πάντα.

   Όποια ομορφιά πνευματική υπήρχε στην Ελλάδα μας, οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία εξήντα περίπου έτη, η μία μετά την άλλη, την αποκαθήλωσαν. Αποκαθήλωσαν ό,τι είχε σχέση με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού στη ζωή και την κοινωνία των Ελλήνων. Μοιραία, αντικρίζουμε σήμερα πρόσωπα που δηλώνουν άθεοι· υπομένουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πατήσει στο κατώφλι της Εκκλησίας· αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς που δεν έχουν άποψη περί Θείας Κοινωνίας και Ποτηρίου της Ζωής.

   Επιτέλους, πάψτε! Ποιος άραγε σας ρώτησε, ποιος ζήτησε την άποψή σας, ποιος την χρειάστηκε; Ποιος αμφισβήτησε το Μέγα Κληροδότημα και ποιοι είστε εσείς, που σαν «αυτόκλητοι παντογνώστες κι αλάνθαστοι ειδήμονες» επιβάλετε σε όλους εμάς την άποψή σας; Ουδείς σας ρώτησε, ουδείς ενδιαφέρεται για όσα λέτε, γιατί απλά κανείς δεν αμφισβήτησε Αυτό που αιώνες τώρα θρέφει μέσα μας την ελπίδα. Προφανώς κι είμαστε ξένοι μεταξύ μας. Εμείς, έχουμε βαπτιστεί στο Όνομά Του! Χριστιανοί λεγόμαστε, κι είμαστε τέκνα Χριστού. Αλήθεια, εσείς, τίνος παιδιά είστε; Μάταια μας πολεμάτε, αδίκως προσπαθείτε να επηρεάσετε τη πίστη μας σ’ Εκείνον. Δεν σας έχει πείσει, άραγε, η ιστορία; Δε γνωρίζετε ότι στους καιρούς των διωγμών, έναν Χριστιανό θανάτωναν και 10.000 πίστευαν; Σας διαβεβαιώνουμε πως είμαστε θερμά πιστοί, όμοια με τότε.

   Μας κουράσατε, μας προδώσατε, μας ακυρώσατε, μας συμπεριφερθήκατε όχι ανθρώπινα, όχι χριστιανικά. Δεν σας εμπιστευόμαστε. Αυτός ο Οποίος μας γεμίζει, μας εμπνέει, μας δυναμώνει, μας στηρίζει, μας αγκαλιάζει και μας δίνει φως προοπτικής κι απόλυτης ελπίδας είναι ο Ιησούς Χριστός. Όσο κι αν επιδιώκετε να μας Τον στερείτε, τόσο περισσότερο διψούμε για Εκείνον.

   Αποτύχατε όπως τόσοι άλλοι στην ιστορία της Εκκλησίας μας. Δεν καταφέρατε, όχι μόνο να μας βλάψετε, αλλά ούτε να μας αγγίξετε. Υποτιμήσατε τη διαχρονική φωνή του Ιερού Χρυσοστόμου: «Ἡ Ἐκκλησία πολεμουμένη νικᾶ· κλυδωνίζεται, ἀλλ' οὐ καταποντίζεται· χειμάζεται, ἀλλὰ ναυάγιον οὐχ ὑπομένει· παλαίει, ἀλλ' οὐχ ἡττᾶται». Παραιτηθείτε από τον πόλεμο με τον Θεό. Συνέλθετε. Όσα κι αν γράφετε, όσα κι αν λέτε για τα Άχραντα του Θεού Μυστήρια, να γνωρίζετε ότι, τόσο περισσότερο στερεώνετε εμάς, τους Χριστιανούς, στην πίστη μας.

Υποχωρήστε διότι «Ζει Κύριος ο Θεός!».

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes