2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ιερά Πανήγυρις επί τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου στο ομώνυμο Ι.Η. στην Πετρούπολη Αττικής – Εορτασμός της Αγίας Ματρώνας στη Χίο

Δευτέρα02Νοέμβριος2020

Ιερά Πανήγυρις επί τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου στο ομώνυμο Ι.Η. στην Πετρούπολη Αττικής – Εορτασμός της Αγίας Ματρώνας στη Χίο

1

   Πανηγύρισε σήμερα, ημέρα μνήμης του Οσίου Πατρός Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, το ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην Πετρούπολη Αττικής.

   Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εκφώνησε και πανηγυρικό λόγο κάνοντας αναφορά στην βιοτή του τιμωμένου Αγίου, αλλά και στη μετά θάνατον ζωντανή μαρτυρία του μέσω του αδιαφθόρου σκήνους του που θησαυρίζεται στην Κεφαλλονιά. Χαρακτηριστικά, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η τριάδα των Αγίων του Ιονίου Πελάγους, ο Όσιος Γεράσιμος, και οι Άγιοι Ιεράρχες Σπυρίδων και Διονύσιος, των οποίων τα Ιερά Λείψανα φυλάσσονται εξίσου άφθαρτα στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο αντίστοιχα, αποτελεί το ιερό τείχος που προβάλλει με καύχημα η Ορθοδοξία έναντι της γείτονος εστίας του παπισμού.

   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με τις πρεσβείες του Αγίου Γερασίμου να μας ελεήσει ο Κύριος  απαλλάσσοντας όλη την ανθρωπότητα, όχι μόνο από τον Κορωνοϊό, αλλά κυρίως από εκείνους τους επιτήδειους που τον διαχειρίζονται για να προωθούν το μεθοδευμένο σχέδιο αποϊεροποίησης των πάντων.

 

2

   Τη μνήμη της μεγάλης Χιοπολίτιδος, Ματρώνης της Οσίας τίμησε σήμερα, ευσεβώς παριστάμενος ο Χιακός λαός, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στις Μέσα Διδύμες, αλλά και στον Ιερό Ναό της Οσίας μητρός ημών, στη Χώρα της Χίου.

Από την Ιερά Μονή Οσ. Ματρώνης στις Μέσα Διδύμες

IMG 5426

IMG 5425

Από τον Ι.Ν. Οσ. Ματρώνης στη Χώρα

IMG 5427

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes