2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

Κυριακή15Μάρτιος2020

Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

   Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως πραγματοποιήθηκε απόψε, το απόγευμα, ο κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου.

   Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο, απένειμε στην αδελφότητα της Μονής την ύψιστη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας μας, το χρυσούν μετάλλιο της Γ' εμφανίσεως του Τιμίου Σταυρού προς τιμήν της μακαριστής Γεροντίσσης Μελετίας, ιδρυτρίας και πρώτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής. Την απονομή της τιμητικής διάκρισης αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος λόγω της ανιδιοτελούς δράσεως και βαρυσήμαντης προσφοράς της Μακαριστής Γεροντίσσης στην Αποστολική Διαδοχή της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, όταν μετά την οσιακή κοίμηση του Αγίου πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου δεν υπήρχε πλέον  Επίσκοπος απέχων της καινοτομίας του νέου ημερολογίου στην Ελλάδα, η Μοναχή Μελετία  πρωτοστάτησε στην εξεύρεση χρημάτων προς εξασφάλιση αεροπορικών εισιτηρίων για το υπερπόντιο ταξίδι στην Αμερική του- τότε Αρχιμανδρίτου, έπειτα Επισκόπου Ταλαντίου και Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας- Μακαριστού Ακακίου Παππά, ώστε να λάβει τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης από τον Θεόφιλο Ιουνέσκο και τον Σικάγου Σεραφείμ, κανονικούς Επισκόπους της Ρωσικής Διασποράς υπό τον Μητροπολίτη Αναστάσιο. 

    Εκπροσωπώντας την Καθηγούμενη Γερόντισσα Αρσενία, η Μοναχή Παϊσία έλαβε δια χειρών του Μητροπολίτου μας την διάκριση, και στον αντίλογό της προς τον Σεβασμιώτατο αναφέρθηκε στον αγώνα της Μακαριστής Μελετίας για την εξασφάλιση χρημάτων. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι τέτοια ήταν η αγωνία της Μακαριστής για τη συνέχεια της Αποστολικής Διαδοχής, ώστε να μην επιτρέπει στις Μοναχές να πίνουν γάλα από τις λίγες αγελάδες που εξέτρεφαν, προκειμένου να πωλείται όλο για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά των εισιτηρίων.

 DSC0007

 DSC0009

 DSC0015

 DSC0016

 DSC0022

 DSC0023

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes