2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Α’ στάση των Χαιρετισμών στους Ι.Ν. Υπαπαντής και Αγ. Φανουρίου, σε Μαρκόπουλο και Κορωπί Μεσογείων Αττικής

Παρασκευή06Μάρτιος2020

Η Α’ στάση των Χαιρετισμών στους Ι.Ν. Υπαπαντής και Αγ. Φανουρίου, σε Μαρκόπουλο και Κορωπί Μεσογείων Αττικής

   Στους Ιερούς Ναούς Υπαπαντής και Αγίου Φανουρίου, στο Μαρκόπουλο και το Κορωπί αντιστοίχως, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Α’ στάσεως των Χαιρετισμών προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσευχή «τὴν πᾶσαν ἐλπίδα μου εἰς σὲ ἀνατίθημι, Μήτηρ τοῦ Θεοῦ, φύλαξόν με ὑπὸ τὴν σκέπην σου». Κάθε φορά που έκαστος των ανθρώπων ή των λαών στράφηκε προς την Θεοτόκο για την σωτηρία του, η μεσιτεία της Αειπαρθένου Μητρός του Θεού ήταν άμεση. Ιδιαίτερα, η πονεμένη πατρίδα μας απαριθμεί εκατοντάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες εμφανίστηκε η Παναγία και λύτρωσε το Γένος μας, όταν μαστιζόταν από κινδύνους και πειρασμούς. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για να βοηθήσει η Παναγία είναι η δικαιοσύνη, καθώς στον Χριστιανισμό το δίκαιο είναι αυτό που ευλογείται. 

   Τις ημέρες αυτές, η ταλαιπωρημένη Πατρίδα μας βάλλεται και πάλι από ορατούς και αοράτους εχθρούς, έχοντας το δίκαιο με το μέρος της. Ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης, ωστόσο, έχουμε όλοι, λόγω της ασυνέπειάς μας στην τήρηση των χριστιανικών μας υποχρεώσεων. Παρά ταύτα, η Θεοτόκος είναι έτοιμη να προστρέξει εις ικεσίαν, αρκεί εμείς, να συναισθανθούμε την παρακμή μας, να κατανοήσουμε την δυσχερή μας κατάσταση, να επιδείξουμε αντίσταση στην υφιστάμενη αδικία, και ενωμένοι να αγκαλιάσουμε τον Χριστό μας. Τότε, κάθε εξωτερική απειλή, ή ακόμη κι αυτός, ο κορονοϊός που έχει συνταράξει την ανθρωπότητα, θα χάσει την ισχύ του.

Από τον Ι.Ν. Υπαπαντής 

IMG 6687

IMG 6684

IMG 6685

IMG 6692

IMG 6695

IMG 6694

IMG 6710

IMG 6716

 Από τον Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου

IMG 6725

IMG 6727

IMG 6749

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes