2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ανακοίνωση για τον νέο κορονοϊό

Σάββατο29Φεβρουάριος2020

Ανακοίνωση για τον νέο κορονοϊό

Ἀρ. πρωτ.: 643

                     Ἐν Ἀχαρναῖς: 15-28/2/2020

Ανακοίνωση 

Αγαπητοί αδελφοί,

είναι γεγονός πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα επιδημία ιογενούς πνευμονίας από το νέο κορονοϊό. 

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μας πανικοβάλει, αλλά ούτε και να μας αφήσει αδιάφορους ή απαθείς, με τη σκέψη ότι δεν θα μεταδοθεί σε εμάς ή την οικογένειά μας. 

Πρόκειται για φαινόμενο το οποίο μελετά σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα και -με τη βοήθεια του Θεού- θα αντιμετωπιστεί.

Η γνώση, η σωστή πληροφόρηση και η πρόληψη ωστόσο, είναι τα μέτρα που αυτή την ώρα επιβάλλεται όλοι να πάρουμε, αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας.

Ως εκ τούτου, η Μητρόπολή μας ενημερώνει το ποίμνιο για τα ακόλουθα, με την ευχή, σύντομα η ανθρωπότητα να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα. 

  

Συμπτώματα

  • ·Ο κορονοϊός ανήκει στην οικογένεια ιών που προκαλεί σοβαρό οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο
  • ·Η λοίμωξη από το νέο κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα
  • ·Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή
  • ·Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.

Προφύλαξη

  • ·Προφυλασσόμαστε με τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι. 
  • ·Διατηρούμε αποστάσεις, τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. 
  • ·Αποφεύγουμε να αγγίζουμε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας. 
  • ·Εάν έχουμε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητάμε άμεσα ιατρική βοήθεια. 
  • ·Εάν έχουμε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, μένουμε σπίτι μέχρι την ανάρρωσή μας, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
  • ·Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με ιατρική μάσκα, μαντίλι, το μανίκι ή τον λυγισμένο αγκώνα μας. Πετάμε αμέσως το μαντίλι σε κλειστό κάδο. 
  • ·Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, από μόνη της δε διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη κι άλλων προστατευτικών μέτρων, όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών. 

Μετάδοση 

  • ·Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνήθως κατόπιν στενής επαφής με ασθενή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε χώρο παροχής φροντίδας υγείας. 
  • ·Μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή, μέσω σταγονιδίων τα οποία παράγονται όταν ο ασθενής βήχει ή φτερνίζεται ή μέσω σταγονιδίων από τη σίελο ή από τη ρινική κοιλότητα. 
  • ·Μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες για μερικές ώρες. Η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή του ιού στις επιφάνειες.
  • ·Η μετάδοση είναι πιθανή από άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, αλλά δεν εμφανίζουν ακόμα σοβαρά συμπτώματα. 

Αντιμετώπιση

  • ·Τα αντιβιοτικά δεν δρουν κατά των ιών.
  • ·Άτομα με σοβαρή συμπτωματολογία χρειάζονται περαιτέρω υποστηρικτική φροντίδα.

Αγαπητοί αδελφοί,

πρόκειται για μία ακόμη δοκιμασία. 

Χωρίς φόβο, με απόλυτη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, και με Πίστη, ακόμη πιο δυνατή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, την προσευχή μας στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και στην γλυκιά μας Παναγία που ποτέ δεν μας εγκατέλειψαν.

   

  Με ευχές για καλή Σαρακοστή με ειλικρινή μετάνοια.  

Ὁ Ἐπίσκοπός σας,

+ ὁ Ἀττικῆς & Βοιωτίας Χρυσόστομος

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes