2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ι’ Λουκά στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λειβαδιάς

Κυριακή22Δεκέμβριος2019

Κυριακή Ι’ Λουκά στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λειβαδιάς

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λειβαδιάς λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Ι’ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αυτή της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναικός, εστιάζοντας στη διαχρονικότητα του μηνύματος και της διδασκαλίας που μεταφέρει ο Χριστός μας. Ο Αρχισυνάγωγος, είπε, της Ιουδαϊκής συναγωγής της εποχής, της αντίστοιχης σημερινής -κατά κάποιο τρόπο- ενορίας μας, ενοχλήθηκε διότι ο Χριστός προέβη σε θεραπεία ασθενούντος κατά την ημέρα του Σαββάτου που σύμφωνα με τον Νόμο, ήταν ημέρα αργίας. Η ασθενής της παραβολής, η επί πολλά έτη συγκύπτουσα γυναίκα, παρέβλεψε την ασθένειά της και προσέτρεξε στη συναγωγή προκειμένου να τιμήσει την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην δόξα του Θεού. Ο τυπολάτρης Αρχισυνάγωγος, χωρίς να διακρίνει την ουσία της ευεργετικής δωρεάς του Χριστού μας, Τον επέκρινε για τη θεραπεία, την «απελευθέρωση» της πιστής εκείνης γυναίκας, της καταδικασμένης να μην μπορεί να σηκώσει το βλέμμα της στον κόσμο, επειδή η ημέρα ήταν Σάββατο. Ο θλιβερός φαρισαϊσμός που χαρακτήριζε τους «θεοσεβούμενους» της εποχής του Χριστού, τους σταυρωτές του, υφίσταται και σήμερα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος σε στοχευμένους παραλληλισμούς της περιόδου εκείνης με τη σημερινή εποχή. Δυστυχώς, είπε ολοκληρώνοντας, Φαρισαίοι τότε, Φαρισαίοι και σήμερα.

IMG 1674

IMG 1672

IMG 1673

IMG 1680

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes