2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

Δευτέρα16Σεπτέμβριος2019

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

   Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλου π. Μιχαήλ και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου, στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. παρουσία του κ. Μιχαήλ Μακρή, Πρωτοψάλτη, Καθηγητή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και Διευθυντή της Βυζαντινής, Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, ιδρυτή και Διευθυντή της Ο.Ε.ΒΥ.Χ., καθώς και διδασκομένων και μελών της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

   Ανάμεσα στους μουσικόφιλους παρόν ήταν ο Καθηγητής Γαστρεντολογίας κ. Ιωάννης Τριανταφυλλίδης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης μας τόνισε την ευλογία που πηγάζει από την υμνολογία του Θεού, όταν γίνεται με γνώμονα την Αγάπη και προοπτική την Θεία λατρεία. Επίσης, ευχήθηκε στους μαθητές, έχοντας συνέπεια, να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά  στην σπουδή της Μουσικής, ενώ στον Διευθυντή κ. Μακρή ευχήθηκε να τον συνοδεύει η Χάρις του Θεού, ώστε με υπομονή και τον αρχικό ζήλο να συνεχίσει το έργο της διδασκαλίας.

   Με τη σειρά του, ο κ. Μιχαήλ Μακρής εξιστόρησε κάποια σημεία της προσωπικής του πορείας στην σπουδή τόσο της Βυζαντινής, όσο και της Ευρωπαϊκής μουσικής, που αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την εξέλιξη της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.

 

IMG 9733

IMG 9725

IMG 9729

IMG 9735

IMG 9738

IMG 9742

IMG 9745

IMG 9749

IMG 9751

IMG 8631

IMG 2730

IMG 9764

IMG 0043

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes