2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Κυριακή16Ιούνιος2019

Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

   Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς βρέθηκε απόψε, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και προεξήρχε στην επακολουθήσασα λιτανεία της ανθοστόλιστης Ιεράς Εικόνος, με τη συμμετοχή Κληρικών, του δραστήριου εφημερίου π. Ευάγγελου Βελέντζα, νέων ενδεδυμένων με τοπικές φορεσιές και ευσεβών Βοιωτών.

   Ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων, και ακολούθως ο Επίσκοπός μας μετέφερε στο εκκλησίασμα το μήνυμα της σημερινής εορτής. Η έλευση του Παρακλήτου πλημμύρισε τους έως τότε φοβισμένους Αποστόλους με την Θεία επιβεβαίωση που χρειάζονταν, για να πειστούν, ότι ο Αναστάς Χριστός θα τους ενισχύει στο κήρυγμά τους έως της συντελείας του αιώνος. Τότε, με θάρρος έτρεξαν σε όλα τα έθνη για να μεταδώσουν την καινή πίστη, την χαρμόσυνη αγγελία της σωτηρίας.

   Όπως τότε οι Απόστολοι, έτσι και εμείς σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας και να βρούμε την ελπίδα που χρειαζόμαστε. Η αλλαγή στην προσωπική μας κατάσταση, στην οικογένεια, στον τόπο και στο Έθνος μας δύναται να γίνει, εφόσον στη ζωή είναι κυρίαρχος Αυτός, ο Παράκλητος, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

]]1A

1B

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes