2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) στον Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου

Κυριακή05Μαϊος2019

Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) στον Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου

   Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Μαρκοπούλου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, κατά την οποία τιμάται η μνήμη της ψηλάφησης και ομολογίας του Αποστόλου Θωμά.

   Στον Αναστάσιμο χαιρετισμό του, ο Επίσκοπος μας, αναφέρθηκε στην ομολογία του Θωμά. Ο Θωμάς δεν ήταν άπιστος. Χρειαζόταν απλώς τη μαρτυρία της αίσθησής του, η οποία θα του έδινε την ώθηση, να βγει στον κόσμο και να κηρύξει με παρρησία την Ανάσταση του Χριστού. Ο Κύριός μας, μέσω του Θωμά λοιπόν, έδωσε και αυτή την μαρτυρία στους ανθρώπους. Ο καλοπροαίρετα «άπιστος» Θωμάς ομολόγησε και επισφράγισε ως αυτόπτης, τη νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου, ώστε να είναι ανεδαφική διαχρονικά κάθε προσπάθεια των απίστων να διαψεύσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις πατρικές ευχές του στον εφημέριο του Ναού π. Λεωνίδα, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή την Κυριακή του Πάσχα.

1

2

3

4

5

6

7

8

IMG 1635

IMG 1677

IMG 1676

9

10

11

12

13

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes