2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ροδοπόλεως

Τετάρτη24Απρίλιος2019

Η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ροδοπόλεως

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως βρέθηκε απόψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ομού μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος.

   Στον χαιρετισμό που απηύθυνε εν συντομία προς τους πιστούς, ο Επίσκοπός μας, αναφέρθηκε στα τέσσερα γεγονότα που μας υπενθυμίζει η υμνολογία της Μεγάλης Πέμπτης· τον Μυστικό Δείπνο, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων, την προσευχή του Κυρίου και την προδοσία του Ιούδα. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο παράδειγμα που μας έδωσε ο Χριστός την ώρα του Μυστικού Δείπνου, όταν καταδέχθηκε να πλύνει τα πόδια των μαθητών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι εκείνος που θέλει να είναι πρώτος, οφείλει να διακονεί τους πάντες με αγάπη. Σχετικά δε με τα Άχραντα Μυστήρια, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημασία τους για την ζωή του Χριστιανού, λέγοντας ότι αποτελούν το στήριγμά μας για την παρούσα ζωή και την κληρονομιά μας για την μέλλουσα.

1

2

3

4

5

6

7

9

8

10

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes