2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

Κυριακή31Μάρτιος2019

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως λειτούργησε σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. 

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος μας αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής. Οι Άγιοι Πατέρες θέσπισαν την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού στη μέση της Σαρακοστής, προκειμένου οι Χριστιανοί να αντλήσουμε πνευματικό σθένος για να συνεχίσουμε το στάδιο της νηστείας. Είναι άλλωστε γεγονός, ότι ο Σταυρός αποτελεί, σύμφωνα με τον υμνογράφο, «ὁ φύλαξ πάσης τῆς οἰκουμένης, ἡ ὡραιότης τῆς Ἐκκλησίας, βασιλέων τὸ κραταίωμα, πιστῶν τὸ στήριγμα, ἀγγέλων ἡ δόξα καὶ τῶν δαιμόνων τὸ τραῦμα». Ο σταυρικός αγώνας, όμως, δεν περιορίζεται κατ' αποκλειστικότητα στην περίοδο της νηστείας, αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό ολόκληρης της επίγειας πορείας μας· εκφράζεται δε, με την προσπάθειά μας να εφαρμόζουμε το θέλημα του Θεού, το οποίο και ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς να επιδέχεται ερμηνείες ανάλογα με το προσωπικό συμφέρον. Είμαστε υποχρεωμένοι, εφ' όσον το αποφασίσαμε, να τηρούμε το νόμο του Θεού με ακρίβεια, έχοντας συνοδοιπόρο στην προσπάθειά μας τον Χριστό, ο Οποίος άλλωστε μας βεβαιώνει ότι όλοι μπορούμε να σηκώσουμε τον Σταυρό του θείου θελήματος. Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, η εκούσια άρνηση των προσωπικών μας «θέλω» σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό Του.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes