2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή της Τυρινής στο Λουτουφί Βοιωτίας

Κυριακή10Μάρτιος2019

Κυριακή της Τυρινής στο Λουτουφί Βοιωτίας

   Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου Βοιωτίας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ και τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος μας αναφέρθηκε στο επικείμενο στάδιο της Μεγάλης Σαρακοστής. Όλοι οι Χριστιανοί καλούμαστε να αγωνιστούμε για τον καθαρισμό της ψυχής μας μέσω της νηστείας, της ελεημοσύνης, της ταπεινοφροσύνης και όλων των αρετών που αποτελούν τα πνευματικά μας όπλα, τα όπλα του φωτός. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, για την έναρξη του πνευματικού μας αγώνα είναι η συγχώρεση του πλησίον, η οποία ανταμείβεται από τον Θεό με την συγχώρεση και άφεση των δικών μας αμαρτιών. 

   Η έννοια της νηστείας ίσως είναι λίγο παρεξηγημένη στις μέρες μας. Η Εκκλησία ωστόσο είναι ξεκάθαρη. Η εγκράτεια στην τροφή είναι απλώς το πρώτο βήμα που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε την εγκράτεια και στις υπόλοιπες αισθήσεις πέραν της γεύσης. Η νηστεία μας πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογο χριστιανικό ήθος και μετάνοια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διατυμπανίζεται ενώπιον των ανθρώπων, αλλά να γίνεται διακριτικά, όπως άλλωστε παραγγέλλει ο Χριστός μας.

   Κλείνοντας, ο Επίσκοπος μας εξέφρασε ευχές στο εκκλησίασμα για Καλή Σαρακοστή.

1

3

4

5

6

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes