2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Ροδόπολη

Σάββατο23Φεβρουάριος2019

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Ροδόπολη

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, ο εορτασμός του Ιερομάρτυρος και θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Η Πίστη και η Αγάπη ήταν οι δύο έννοιες στις οποίες εστίασε ο Επίσκοπός μας κατά την ομιλία του. Η Πίστη αποτελεί την βάση της Καινής διδασκαλίας και αρχή του Ευαγγελίου. Απόρροια της Πίστεως είναι η δύναμη, η υπομονή, η αντοχή, η ικανότητα ακόμη και η θαυματουργία. Πηγή της Πίστεως και όλων, όσα απορρέουν από αυτήν, είναι η Θεία Χάρις, η φώτιση που λαμπρύνει τον νου και την ψυχή του ανθρώπου. Πίστη όμως σε ποιον; Στον Τριαδικό Θεό, στην ίδια την Αγάπη που πήρε σάρκα και οστά κι ήρθε να σώσει μέσα από την μαρτυρική του επίγεια ζωή, τον άνθρωπο. Ο Ίδιος ο Χριστός, ο Υιος του Θεού, υπέδειξε τι εστί αγάπη στον Θεό και Πατέρα, αλλά και στον άνθρωπο. Αγάπη χωρίς Πίστη, αγάπη δηλαδή χωρίς αγάπη στην ίδια την Αγάπη είναι κενή, αλλά και Πίστη χωρίς αγάπη είναι πραγματικά μάταιη. Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε και για ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Χριστιανού, αυτό της ομολογίας. Η ομολογία είναι η απόδειξη της Πίστεως, που με θάρρος και παρρησία παραδεχόμαστε και υποστηρίζουμε. Ο Χριστιανός οφείλει να ομολογεί την Πίστη του και να μην ντρέπεται γι’ αυτήν, όπως ο στρατιώτης οφείλει να πολεμά χωρίς να δειλιάζει. Η ομολογία της Πίστεως, από την πιο απλή μορφή της -να κάνουμε το Σταυρό μας δημόσια ή να παίρνουμε ευχή από τον Ιερέα φιλώντας του το χέρι σε δημόσιο χώρο- έως την πιο βαριά εκδήλωσή της - την υπομονή στα μαρτύρια- αποτελεί ευλογία που τιμάται από τον Ίδιο τον Θεό.

   Ο Επίσκοπός μας, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε εγκαρδίως στον επί πολλά έτη αφοσιωμένο στο έργο της Εκκλησίας, εορτάζοντα εφημέριο, π. Χαράλαμπο Χαμοσφακίδη και του απένειμε τιμητική πλακέτα αναφερόμενος στην αξιέπαινη και γεμάτη υπομονή διακονία του.  

   Ο Σεβασμιώτατος, στην σημερινή εορτή τίμησε και ένα ακόμη πρόσωπο που επί σειρά τριάντα πέντε ετών παρέχει τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς στην Εκκλησία μας, τον  Ιεροψάλτη κ. Αντώνιο Τσιμπίκο.

 DSC0241

 DSC0243

 DSC0253

 DSC0260

 DSC0266

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes