2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

ΙΕ' Κυριακή Λουκά στην Ι. Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Σταμάτας

Κυριακή03Φεβρουάριος2019

ΙΕ' Κυριακή Λουκά στην Ι. Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Σταμάτας

   Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στη Σταμάτα Αττικής λειτούργησε σήμερα, ΙΕ’ Κυριακή Λουκά, ο Επίσκοπός μας, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αυτή της μετανοίας του αρχιτελώνη Ζακχαίου. 

   Είναι πολύ σημαντικό, είπε, ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του και τον προσωπικό έλεγχο των πράξεών του. Ο πλούσιος αρχιτελώνης, αν και μικρόσωμος και κοντός στο ανάστημα και παρά το συγκεντρωμένο πλήθος που τον εμπόδιζε, κατάφερε, βρήκε τρόπο να δει το Χριστό. Ο Χριστός μας από την άλλη, είχε την ικανότητα να «δει» τον εσώψυχο κόσμο του αρχιτελώνη, ανακοινώνοντάς του ενώπιον όλων ότι «απόψε θα έρθω στην οικία σου», ώστε να απαντήσει ο Ζακχαίος λέγοντάς Του ότι θα δώσει τα μισά του υπάρχοντα στους φτωχούς, όσους δε, έχει αδικήσει και συκοφαντήσει, θα τους δώσει τα οφειλόμενα, τέσσερις φορές περισσότερο. Εμείς, συνέχισε ο Επίσκοπός μας, κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τον Χριστό και να Του επιτρέψουμε να υπάρχει στη ζωή μας; Μόνον όταν επιτρέψουμε στον Χριστό να είναι ο κυρίαρχος της ζωής μας, θα καταφέρουμε να ελευθερωθούμε και από τα πάθη μας, αλλά και να ελευθερώσουμε τον προδομένο τόπο μας.

   Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με πικρία στις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όταν κάποιος νέος στη βόρειο Ελλάδα έγραψε σε τοίχο “η Μακεδονία είναι γη Ελληνική”, γεγονός το οποίο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά χαρακτηρίζοντας την πράξη του νέου ως ρατσισμό και φανατισμό. Κάποιοι, είπε, μιλούν για Δημοκρατία, αλλά τη Δημοκρατία την έχουν δυστυχώς απεμπολήσει.

   Τέλος, έδωσε τις Αρχιερατικές σου ευχές στον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Αντώνιο, στον οποίο και ευχήθηκε για την προ ολίγων ημερών ονομαστική του εορτή.

IMG 4030

IMG 4044

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes