2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Νέων της Μητροπόλεως

Δευτέρα21Ιανουάριος2019

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Νέων της Μητροπόλεως

   Μια άκρως οικογενειακή και ιδιαιτέρως ξεχωριστή εκδήλωση για την Μητρόπολή μας πραγματοποιήθηκε σήμερα με κύριους προσκεκλημένους και τιμώμενα πρόσωπα τους νέους των ενοριών μας Αττικής και Βοιωτίας και δη, τους επιτυχόντες και διακεκριμένους στα Πανεπιστήμια και στον αθλητικό στίβο. 

   Πρόκειται για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας Νέων της Μητροπόλεως, ενέργεια που πραγματοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, στην παρακείμενη του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης αίθουσα, στον Ασπρόπυργο. 

   Τη μικρή σε εμβέλεια και προβολή, αλλά ιδιαιτέρως σημαντική για το περιεχόμενό της, αυτή εκδήλωση, στόλισε με ύμνους και άσματα κλιμάκιο της Μεικτής Χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί» υπό την χοραρχία του κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου. Τιμητικές διακρίσεις με την μορφή επαίνων απονεμήθηκαν σε νέους που εισήχθησαν μέσω των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στους αποφοιτήσαντες από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Έπαινοι δόθησαν και σε νέους και παιδιά με εξαιρετικές αθλητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλόγηση και κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο και βέβαια με την ευχή και την ευλογία του. Ο Επίσκοπος μας συνεχάρη τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες της Εκκλησίας μας και αυτούς που διακρίνονται με επιτυχίες σε αθλητικές δραστηριότητες και τους ευχαρίστησε που μας κάνουν περήφανους. Επιλογίζοντας δε, την ζεστή και γεμάτη ενθουσιασμό και ελπίδα αυτή γιορτή, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φλέγον θέμα των ημερών, το εθνικό μας ζήτημα, αυτό της Μακεδονίας. Με αφορμή το ποντιακό τραγούδι που ακούστηκε από την Χορωδία μας, «Ειρήνην είπεν ο Χριστόν», ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ειρήνη την οποία οφείλουμε να έχουμε στην ψυχής μας, αλλά και για τον ειρηνικό και καλό τρόπο με το οποίο έχουμε χρέος ως Χριστιανοί να αμυνόμαστε στο κακό. «Βοήθα του Πόντου Παναγιά» και «Μακεδονία ξακουστή» ήταν δύο ακόμη επίκαιρα μουσικά κομμάτια, μεστά σε νοήματα και μηνύματα, που αν μετατρέπαμε σύσσωμοι οι Έλληνες σε προσευχή και δράση αντίστοιχα, δεν  θα είχαμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο Επίσκοπός μας, αυθορμήτως αναφέρθηκε σε μια αυθεντική ιστορία που σώθηκε από συγχωριανούς του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όταν αυτός ακόμη παιδί, σε καιρό πολέμου δεν δίστασε να πάρει το κεφάλι ενός που τόλμησε να απαρνηθεί με τρόπο προδοτικό την πατρίδα. Αν ο Κολοκοτρώνης και όλοι οι ήρωες του ‘21, του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων ζούσαν σήμερα, πώς αλήθεια θα αντιμετώπιζαν τη σημερινή κατάφορη, αισχρή και ξεδιάντροπη προδοσία, είπε, μιλώντας με πικρία για την κατάντια των σημερινών ιθυνόντων.

   Το καλωσόρισμα και την παρουσίαση της εκδήλωσης, αλλά και τις ευχαριστίες της ενέργειας απεύθυνε ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος.

   Ανάμεσα στους νέους μας, τους γονείς και φίλους που τους συνόδευαν, παρόντες ήταν κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Μαυρίδη, ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Ακρίτες του Πόντου" Στέφανος Ποιμενίδης, ο οποίος κέρδισε και του φλουρί της βασιλόπιτας.

2

1

3

4

5

 DSC0340

 DSC0362

7

8

9

11

10

13

12

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

 DSC0502

 DSC0507

48

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes