Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές

.

Τρίτη25Δεκέμβριος2018

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές

   Με κατάνυξη τιμήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων, Επίσκοπος Τριμυθούντος ο Θαυματουργός, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Ερυθρές Αττικής.

   Αφ' εσπέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Ιεράρχου, ιδιαιτέρως δε, στην πίστη, την ταπείνωση και την απλότητα, αρετές που τον στόλιζαν και τον έκαναν ξεχωριστό ακόμη και μεταξύ των μορφωμένων της εποχής του, αλλά και των ημερών μας. Αρκετοί από εμάς σήμερα, ψάχνουμε να αναπαυθούμε ψυχικά σε έναν πνευματικό, κι αναζητούμε κάποιον με περγαμηνές και πτυχία, δίχως να εξετάζουμε και να διακρίνουμε τα χαρίσματα που τυχόν έχει από τον Κύριό μας. Η προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος, αιώνες τώρα παραμένει επίκαιρη και ιδιαίτερη, κι αυτό συμβαίνει, διότι ο απόλυτα απλός, σεμνός και ανεπιτήδευτος Ιεράρχης της Εκκλησία μας, με συνείδηση πλησίασε και αγάπησε τον Έναν, τον Κύριο Ιησού, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπός μας.

Από τον Εσπερινό 

1

2

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13