Αγιασμός στο σύλλογο "οι Ακρίτες του Πόντου" Ασπροπύργου

.

Δευτέρα22Οκτώβριος2018

Αγιασμός στο σύλλογο "οι Ακρίτες του Πόντου" Ασπροπύργου

   Στην αίθουσα του συλλόγου "οι Ακρίτες του Πόντου" στη Γκορυτσά Ασπροπύργου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νικολάου Μελετίου, των Αντιδημάρχων Παντελή Σαββίδη και Αναστασίου Παπαδόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων Γεωργίου Φύλη, της Προέδρου της ΚΕΔΑ Σοφίας Μαυρίδη, του Προέδρου Στεφάνου Ποιμενίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, της Αντιπροέδρου Ά Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθηνάς Σωτηριάδη και κυρίως νέων Ποντίων του Ασπροπύργου.

   Ο Επίσκοπός μας, με το πέρας του Αγιασμού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου, ιδιαιτέρως δε τους νέους, που με την ενεργή συμμετοχή τους στη συλλογική αυτή δράση, συμβάλλουν στη διατήρηση της ποντιακής παράδοσης και κουλτούρας.

   Είναι εξαιρετικό, είπε, στις μέρες μας οι νέοι να αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της διαιώνισης ενός τόσο παλιού πολιτισμού, με διακριτά στοιχεία, ήθη και έθιμα όπως είναι ο ποντιακός, προτρέποντάς τους να μιμούνται τις μέλισσες οι οποίες συλλέγουν τα αγνά και τα καθαρά και ποτέ τις σφήκες. Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος σε όλους, έδωσε ευχές για καλή δύναμη και ευτυχία στο έργο τους.

   Αντιστοίχως, θερμές ευχές έδωσε και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Μελετίου. 

   Οι παρευρισκόμενοι νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε πολύ ζεστό κλίμα και να ακούσουν εκ του σύνεγγυς τον Επίσκοπό μας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18