2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Λειτουργία Παραρτήματος Σχολής Κατηχητών στην Ι. Μ. Αττικής και Βοιωτίας

Τετάρτη10Οκτώβριος2018

Λειτουργία Παραρτήματος Σχολής Κατηχητών στην Ι. Μ. Αττικής και Βοιωτίας

      Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, για την λειτουργία της Σχολής Κατηχητών στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου.

      Πρόκειται για παράρτημα της Σχολής Κατηχητών της Εκκλησίας μας, που με πρωτοβουλία του Επισκόπου μας υλοποιείται στον Ασπρόπυργο, με τη συνδρομή και συνεργασία, του Διευθυντή της Σχολής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Φωτίου, καθώς και των διδασκόντων αυτής, Αρχιερέων, Ιερέων και Θεολόγων. Να σημειωθεί ότι η Σχολή Κατηχητών υπάγεται και λειτουργεί υπό την Συνοδική Επιτροπή Νεότητος Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. και εδρέυει στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Συνόδου, Κάνιγγος 32, στην Αθήνα.

      Το παράρτημα της Σχολής Κατηχητών, λειτουργεί για πρώτη φορά στον Ασπρόπυργο. Τα μαθήματα παραδίδονται στην παρακείμενη του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, αίθουσαημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 - 20.00, κάθε 2η εβδομάδα αρχής γενομένης της Τετάρτης 10.10.18. 

      Η φοίτηση είναι διετής και αποτελείται από δύο ολοκληρωμένους κύκλους ειδικά διαμορφωμένων μαθημάτων. Διδάσκοντες είναι Αρχιερείς και Ιερείς της Εκκλησίας μας, καθώς και Θεολόγοι, συνεργάτες της Σχολής Κατηχητών. Το υφιστάμενο τμήμα αποτελείται από 45 συμμετέχοντες από τις ενορίες Ασπροπύργου και Αχαρνών, που φοιτούν ή παρακολουθούν τις διαλέξεις. 

      Σήμερα, 1η ημέρα λειτουργίας, αμέσως μετά τον Αγιασμό πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή  του 1ου μαθήματος /εισήγησης, του 1ου κύκλου των μαθημάτων με τίτλο «Διδακτικοί Στόχοι ανά βαθμίδα» από τον Σεβασμιώτατο κ.Φώτιο.

      Στο πλαίσιο της εναρκτήριας αυτής εκδήλωσης, Ο Επίσκοπός μας, με ενθουσιασμό και συγκίνηση εξήρε το έργο της Σχολής Κατηχητών και των στελεχών της που χρόνια τώρα εκπαιδεύουν και διαφωτίζουν τους νέους Κατηχητές μας. Έδωσε δε, τις εγκάρδιες ευχές του στους νέους υποψηφίους Κατηχητές που οικειοθελώς αποφάσισαν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση της Μητροπόλεώς μας και να υπηρετήσουν το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας, αφού πρώτα διασφαλίσουν -μέσα από τη ενεργή συμμετοχή και φοίτησή τους στη Σχολή- τη δυνατότητα να καταρτιστούν καταλλήλως για να ανταποκριθούν στην ιερή αυτή διακονία. 

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes