2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μαγούλα καί τη Χίο

Πέμπτη27Σεπτέμβριος2018

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μαγούλα καί τη Χίο

            Με κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η ημέρα μνήμης της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Μαγούλα Αττικής.

            Αφ’ εσπέρας, παραμονή της εορτής, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός από κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

1

2

3

5

IMG 0032

7

8

9

11

12

13

14

            Τη κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του εφημερίου του Ναού, Πρεσβύτερου π. Αλεξάνδρου συμμετέχοντος και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου.

20

22

21

            Ανήμερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους πιστών.

            Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα στον Εσπερινό της παραμονής, καθώς και στο Μεθέορτο της εορτής. Κήρυξε δε, το Θείο Λόγο κάνοντας ιστορική αναφορά στο αγιασμένο ξύλο του Τιμίου Σταυρού και στο γεγονός της Υψώσεως, τη μεγίστη αυτή εορτή της οικουμένης. Μίλησε για το σωτηριακό ρόλο του Σταυρού στη ζωή του Ορθοδόξου Χριστιανού, ύστερα από τον ιερό συμβολισμό που απέκτησε με τη σταυρική, αλλά και λυτρωτική για τον άνθρωπο θυσία του Χριστού μας. Είναι ανθρωπίνως δύσκολο να κατανοηθεί, είπε μεταξύ άλλων, πώς το ταυτισμένο με το μαρτύριο αυτό σύμβολο, αποτελεί παράλληλα σημείο προστασίας και ενδυνάμωσης, ιερό και όσιο, αλλά και οδό σωτηρίας για τον άνθρωπο. Ο Επίσκοπός μας, ολοκλήρωσε την ομιλία του με μνεία στο μέγα θαύμα που συνέβη στον Υμηττό, όταν οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι εόρταζαν σαν σήμερα, πριν από 93 χρόνια, την Ύψωση του Σταυρού, ο οποίος την ενδεκάτη νυχτός ενεφανίσθη στον ουρανό μπροστά σε πλήθος πιστών, προς επιβεβαίωση της εορτής κατά το πάτριο ημερολόγιο στις 13/26 Σεπτεμβρίου του 1925.

1

2

3

4

5

6

7

10

11

12

13

14

15

16

17

18

20

19

          Με κατάνυξη εορτάσθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και στο πανηγυρίζον Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων στο Προβάτειο όρος Χίου με λειτουργό τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο, με αθρόα τη συμμετοχή των Χιωτών.

1IUSRHGIU

3UIFHINU

4IUSNRGU

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes