2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στη Μονή των Αγίων Πατέρων Χίου

Τετάρτη18Ιούλιος2018

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στη Μονή των Αγίων Πατέρων Χίου

            Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Χίου έλαβε χώρα ο Εσπερινός εχθές και η Θεία Λειτουργία σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος.
     Στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο εορτάζων Γέροντας, στη δε Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. 
     Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στους ασκητικούς αγώνες του Αγίου Αθανασίου, τις αρετές και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του, αυτά της εγκράτειας και της διάκρισης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Γεροντα της Μονής π. Αθανάσιο, να είναι πλημμυρισμένος από το φως της χάριτος του Χριστού και φωτεινό παράδειγμα αληθινού Μοναχού.

Από τον Εσπερινό 

.1

3

20180717 195053 resized

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

4

5

6

7

8

9

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes