2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εκδήλωση Κατηχητικών Σχολείων Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας Αχαρνών

Κυριακή10Ιούνιος2018

Εκδήλωση Κατηχητικών Σχολείων Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας Αχαρνών

             Με αισθήματα χαράς και  ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε απόψε, το απόγευμα, στην αίθουσα του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Οδηγήτριας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών, εορταστική εκδήλωση από τα Κατηχητικά τμήματα της ενορίας επί τη ευκαιρία της λήξεως της κατηχητικής περιόδου 2017-2018. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος με τον Γέροντα π. Παρθένιο και κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.
            Την εισαγωγή της εορτής ανέλαβε ο π. Παρθένιος ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες για την παρουσία τους, καθώς και τους συντελεστές της εκδήλωσης.
             Στη συνέχεια, κατηχητόπουλα από το μικρό και το μεσαίο τμήμα του Κατηχητικού απήγγειλαν ποιήματα, καθώς και λίαν ωφέλιμα γνωμικά από την σοφία των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Νέοι από το μεγάλο τμήμα του Κατηχητικού έψαλλαν ύμνους σε συνδυασμό με την μετάδοση προβληματισμών σχετικά με την επίδραση της τηλεόρασης στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.
            Ακολούθησε προβολή μικρού μήκους ταινίας με τίτλο "Το καντηλάκι" οπού οι νέοι της ενορίας μιμήθηκαν την ρωσικής παραγωγής ομότιτλη ταινία και με συνέπεια μετέδωσαν μηνύματα κατά της κατάκρισης του πλησίον. Οι νέοι, με την εναλλαγή των πνευματικών μηνυμάτων και της κωμικής συμπεριφοράς, κατάφεραν να προκαλέσουν την ευθυμία των θεατών.
            Τέλος, ο Επίσκοπός μας κλήθηκε να επιλογίσει την εορτή. Αφού επαίνεσε τους συντελεστές και τον εφημέριο για τη δράση τους, εστίασε στο βίντεο που προβλήθηκε. Ήταν πολύ δύσκολο, ανέφερε μεταξύ άλλων, να καταφέρουν τα παιδιά να μεταδώσουν υψηλά πνευματικά μηνύματα με τρόπο διακριτικά διασκεδαστικό και ευχάριστο. Η δραστηριότητα αυτή των παιδιών είναι επαινετή και, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, πρέπει να διευρυνθεί στο ευρύτερο πλαίσιο των Κατηχητικών μας Σχολείων.
           Με το πέρας της εκδήλωσης περετέθη πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes