2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο εορτασμός των Αγίων Πάντων στη Θήβα

Κυριακή03Ιούνιος2018

Ο εορτασμός των Αγίων Πάντων στη Θήβα

            Στην Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Πυρί Θηβών χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας όπου προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεώς μας. 
            Τη λιτανευτική πομπή στόλιζαν νέοι, ενδεδυμένοι με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές, ενώ τίμησαν και με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θηβαίων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του ομώνυμου Δήμου, καθώς και πλήθος πιστών που συνόδευσε την Ιερά Εικόνα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου. 
            Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι άπαν το πλήθος των απ' αιώνος Αγίων της Εκκλησίας μας αποτελεί καταφυγή για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό. Οι Άγιοι Πάντες της Εκκλησίας μας, άπαντες επώνυμοι και ανώνυμοι, των οποίων τη μνήμη αύριο τιμούμε, είχαν συνειδητοποιήσει το λόγο της ύπαρξής τους. Έζησαν στον κόσμο τούτο για να ευαρεστήσουν το πρόσωπο του Χριστού ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε πλήρη επικοινωνία μαζί Του. Γι’ αυτό κι εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, προστρέχουμε στη Χάρη των Αγίων, ώστε να μεσιτεύουν στον Θεό για εμάς και για κάθε αναφυέν ζήτημα. 
            Ο Επίσκοπός μας ολοκλήρωσε την ομιλία του με την ευχή πάντες οι Άγιοι να μεσιτεύουν στον Θεό για την προστασία και τη σωτηρία των ψυχών μας, αλλά και για τη στήριξη και προάσπιση του Ορθοδόξου Έθνους μας.
            Σήμερα η πανηγυρική θεία λειτουργία ετελέσθη υπό του εφημερίου π. Στυλιανού Κομνηνού.

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

16

17

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

30

31

32

33

34

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes