2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ι' Κυριακή Λουκά στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

Κυριακή17Δεκέμβριος2017

Ι' Κυριακή Λουκά στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

                Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου λειτούργησε ο Επίσκοπός μας, σήμερα, Κυριακή Ι' Λουκά.
            Στη σύντομη ομιλία του εξήγησε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, «Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός». Ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στον Αρχισυνάγωγο, ο οποίος κατέκρινε τον Χριστό επειδή θεράπευσε τη γυναίκα -θαυματουργικά- την ημέρα του Σαββάτου, παραλλήλισε το τότε γεγονός με αντίστοιχα της σημερινής εποχής και σημείωσε ότι πολλοί από εμάς, μιμούμενοι το παράδειγμα του ασεβούς εκείνου Αρχισυναγώγου, όταν βλέπουμε έναν αδελφό μας να προστρέχει για πνευματική βοήθεια στην Εκκλησία, σπεύδουμε να τον κρίνουμε, διότι δήθεν, δεν τηρεί τους τύπους.
            Επίσης, εγκωμίασε την επί 18 έτη συγκύπτουσα γυναίκα και τόνισε ότι παρά το βάρος της ασθενείας της, πήγε στη συναγωγή για να τελέσει τα πνευματικά της καθήκοντα. Αντίθετα σήμερα, πολλοί λεγόμενοι Χριστιανοί, με την παραμικρή δικαιολογία και πρόφαση, δεν διστάζουν να απουσιάζουν, δηλ. να απέχουν από την πνευματική σύναξη της Εκκλησίας.
 
IMG 8993
 
 
 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes