2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Εξόδιος Ακολουθία του μοναχού π. Ιγνατίου

Τρίτη05Δεκέμβριος2017

Η Εξόδιος Ακολουθία του μοναχού π. Ιγνατίου

           10BSNUINB
            Με θλίψη και συγκίνηση η Μητρόπολή μας αποχαιρέτησε σήμερα έναν ξεχωριστό μοναχό, τον π. Ιγνάτιο, προπέμποντας τον από τη γη στα Ουράνια.
            Στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Δημητρίου στη Δομβραίνα Βοιωτίας τελέσθηκε σήμερα, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, η Εξόδιος Ακολουθία του σεβάσμιου γέροντα μοναχού, π. Ιγνατίου, υπό του Μητροπολίτου μας, κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο, εν μέσω πλήθους πνευματικών αδελφών, που κατέκλυσαν τους χώρους και τον αύλειο χώρο του Ησυχαστηρίου.
            Στη νεκρώσιμη Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος και πλειάδα ιερέων.
            Ο μοναχός Ιγνάτιος, κατά κόσμον Ιωάννης Θειακός, εγεννήθη στην Αλυκή Βοιωτίας το έτος 1945. Υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Ιερωνύμου Αιγίνης -υπό την προτροπή του οποίου ακολούθησε το πάτριο ημερολόγιο- και του μακαριστού Γέροντος, π. Νήφωνος Αστυφίδη. Το έτος 1968 οδηγήθηκε στο Περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος, όπου και εκοινοβίασε στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, υποτασσόμενος στο μακαριστό Ηγούμενο και Γέροντά του, π. Αθανάσιο. Το έτος 2001 απεχώρησε με κανονικό απολυτήριο από τη μετάνοιά του για λόγους υγείας. Το  Μάρτιο του 2002, ο Ποιμενάρχης μας θεμελίωσε στη Δομβραίνα Βοιωτίας το Ιερό Ησυχαστήριο επ΄ονόματι του Αγίου Δημητρίου, στο οποίο ο μακαριστός μοναχός υπήρξε ιδρυτής και κτήτωρ και έζησε εκεί έως και της κοιμήσεώς του.
            Ο πατέρας Ιγνάτιος υπήρξε μια ξεχωριστή χαρισματική μοναχική φυσιογνωμία. Πιστός, συνεπής, φιλακόλουθος, σεβαστικός, λαλίστατος και ιδιαίτερα μοναδικός στο να αφηγείται πατερικές ιστορίες. Άριστος αγιογράφος, με χέρια ευλογημένα και ικανά από τον Κύριό μας, να μεταμορφώνει σε αριστουργήματα ό,τι άγγιζε. Ήταν ο καλύτερος κομποσχοινάς του Αγίου Όρους και δάσκαλος αμέτρητων αδελφών της τέχνης των εργοχείρων που άριστα γνώριζε. Ήταν καλός πνευματικός διδάσκαλος, με διάκριση, ικανός να νουθετεί κάθε πρόσωπο που τον πλησίαζε.
            Ο Επίσκοπός μας θυμάται με συγκίνηση γεγονότα και περιστατικά που έζησε από κοντά με τον π. Ιγνάτιο, τον οποίο πρωτοείδε και γνώρισε στο Άγιο Όρος, ως φούρναρη της Μονής στις 29 Αυγούστου του 1986.
            Ευχόμαστε ο Κύριος της Ζωής να αναπαύσει την ψυχή του π. Ιγνατίου στη κατάσταση των δικαίων.
Η μνήμη του αιωνία.
1y

2y

3y

4y

5y

6y

7y

8y

9u

11yu

12y

13y

15yu

16y

17v

18y

19hu

20y

21uy

22yu

23yu

24yu

26yu

27uy

25yu

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes