2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη της Αγίας νεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

Τρίτη28Νοέμβριος2017

Η μνήμη της Αγίας νεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα

      Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας νεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάνδρα Αττικής από την τοπική μας Εκκλησία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας, πλησίον της πολύπαθης Μάνδρας.

1GH

      Χθες, το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός από Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, ο δε Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος.

1Q

      Σήμερα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Επισκόπου μας με συλλειτουργούς Ιερείς.
      Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του αφού ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή, μεταξύ άλλων, είπε ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι σήμερα κληρικοί ομιλούν και συνομιλούν για αγάπη με αιρετικούς και αλλόδοξους και συχνά συμπροσεύχονται. Σε αυτούς όμως, που αντιστέκονται στις οικουμενιστικές τους κινήσεις, βγάζουν δηλητήριο και κακότητα, λησμονούν την αγάπη και απαγορεύουν με τη βία την εκδήλωσή της, προς Τον Ένα και Αληθινό Τριαδικό Θεό. Αυτό ακριβώς, έκαναν και τότε, το 1927 στη Μάνδρα Αττικής, όταν στην αγρυπνία των Ταξιαρχών με το πάτριο ημερολόγιο, χτυπήθηκε η Αικατερίνη Ρούτη από αστυνομικό που εβρίσκετο στην αγρυπνία με κρατική εντολή -κατά παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής- να διώξουν τους πιστούς Ορθοδόξους από τον Ναό. Λίγες ημέρες αργότερα η Αικατερίνη, σαν σήμερα, παρέδωσε την ψυχή της εις χείρας Θεού ζώντος, σε ηλικία 27 ετών, αφήνοντας πίσω δυο παιδιά νηπιακής ηλικίας. Τη μνήμη της νεαρής αυτής γυναίκας που ενστικτωδώς και αυθορμήτως, κατά την υπόδειξη της ακλόνητης πίστης της και της θαρραλέας ψυχή της, πρόβαλλε αντίσταση, εορτάσαμε σήμερα. Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε με την ευχή, η αυτοθυσία της νεομάρτυρος, να παραδειγματίσει όλους μας και με αντίστοιχο σθένος και πίστη, να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις που καθημερινά δεχόμαστε.

2UH

3UH

4UH

5UH

6UH

7UH

8HU

9UI

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes