2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Μηνά στα Βίλια και στην Ανθούσα Αττικής

Παρασκευή24Νοέμβριος2017

Η εορτή του Αγίου Μηνά στα Βίλια και στην Ανθούσα Αττικής

            Με κατάνυξη τελέστηκαν οι πανηγυρικές Ακολουθίες στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Αγίου Μηνά στα Βίλια και στην Ανθούσα.
            Παραμονή της εορτής του Αγίου, ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον ιστορικό Ναό του Αγίου, πλαισιούμενος από κληρικούς. Ο εφημέριος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος στη σύντομη ομιλία του ανεφέρθη στην παραδειγματική ζωή του λαοφιλούς Αγίου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας τόσο για τη παρουσία του, όσο και για την ενεργή συμπαράστασή του στους πληγωμένους συνανθρώπους μας της γειτονικής Μάνδρας, από τις καταστροφικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας. Ευχαρίστησε δε τους Ιερείς, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το εκκλησίασμα για τη συμμετοχή τους στη πανήγυρη του Αγίου μας.
            Ο Επίσκοπός μας τόνισε ότι η κάθε δοκιμασία που βιώνουμε όπως αυτή της καταστροφής στη Μάνδρα, είναι μια ξεχωριστή δοκιμασία και «παιδεία» από τον Θεό, αρκεί να θέλουμε να δεχτούμε το κάθε τι ως δώρο Του, δοξολογώντας τον Κύριο ακόμη και για το χειρότερο κακό. 
            Απευθυνόμενος στον εφημέριο τον π. Ευθύμιο, τον ευχαρίστησε για τη θυσιαστική του προσφορά προς την ενορία των Βιλίων, ο οποίος και ξεπέρασε τα τριάντα χρόνια ανιδιοτελούς διακονίας διανύοντας εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα για την πνευματική εξυπηρέτηση του Ναού, ερχόμενος πάντα από το Άγιο Όρος. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Επίσκοπός μας δώρισε στον π. Ευθύμιο μια Ιερατική στολή, ως ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστίας για τη πολύχρονη διακονία του στα Βίλια.

IMG 7107

IMG 7114

IMG 7115

IMG 7133

IMG 7139

IMG 7143

IMG 7166

IMG 7197

IMG 7203

IMG 7214

            Τη κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόριος, με συλλειτουργούς τον εφημέριο, Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο και τους Ιερομονάχους π. Πατάπιο και π. Αθανάσιο.

1IUY

2YU           

             Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Μηνά στην Ανθούσα, ο Εσπερινός τελέσθηκε από τον Πρεσβύτερο, π. Κωνσταντίνο Πετσαλίδη, τη δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπός μας, με συλλειτουργούς τους Πρεσβύτερους, π. Χρήστο, π. Λεωνίδα και π. Κωνσταντίνο.
            Η δυνατή πίστη στον αληθινό Θεό, η αγάπη και η ανεξικακία ήταν γνωρίσματα του Αγίου Μηνά, ο οποίος είχε την ψυχική δύναμη ν’ αντισταθεί στον αντίχριστο των ημερών του, τόνισε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπός μας. 

3YU

4UY

5BYG

6TV 

             

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes