2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ζ' Λουκά στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Μαρκόπουλο

Κυριακή19Νοέμβριος2017

Κυριακή Ζ' Λουκά στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Μαρκόπουλο

            Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στο Μαρκόπουλο Μεσογείων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακη Ζ' Λουκά, με συλλειτουργό τον εφημέριο, π. Λεωνίδα.
            Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της αναστάσεως της κόρης του Ιαείρου και της θεραπείας της αιμορροούσης γυναικός, γεγονότα που συντελέστηκαν με τη δύναμη της καρδιακής πίστης . Αυτή τη θέρμη της πίστης ζήτησαν και οι μαθητές του Χριστού, οι οποίοι στην πορεία τέλεσαν αμέτρητα θαύματα.
            Στις μέρες μας, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο Χριστός δεν είναι πλέον εδώ και ως εκ τούτου δεν επιτελεί θαύματα. Αυτοί δυστυχώς, αγνοούν τη δύναμη της πίστης. Ο Χριστός  «χθες και σήμερα είναι ο Αυτός και εις τους αιώνας» κατά τον Απόστολο Παύλο. Δεν έχει αλλοιωθεί, δεν μας έχει εγκαταλείψει, αλλά παραμένει ο Ίδιος και δίπλα μας, αρκεί εμείς να θέλουμε να Τον προσεγγίζουμε με πίστη. Απλή, αλλά χειροπιαστή απόδειξη αποτελεί και το σύγχρονο θαύμα της διασώσεως της Αρχιλοχίου από την πτώση του ελικοπτέρου, με την επέμβαση της Παναγίας μας. Όσο εμείς κοιτάμε προς τον Χριστό, ο Χριστός θα συντρέχει πάντοτε εις βοήθειάν μας.
            Η πίστη είναι βασικό γνώρισμα κάθε συνειδητού Χριστιανού. Η πίστη δεν έχει όρια, δεν έχει ανταλλάγματα και συναλλαγές, ούτε σκοπιμότητα και δόλο.
            Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το εκκλησίασμα ότι η Μητρόπολή μας συμπαραστέκεται στους πληγέντας αδελφούς από το καταστροφικό κύμα της νεροποντής της περασμένης Τετάρτης στη Δυτική Αττική και το παροτρύνει να συμμετέχει στον αγώνα που γίνεται για τη στήριξη των συνανθρώπων μας με την παροχή διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης.

2JON

3IJN

4INXFB

5JNG

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes