2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

ΣΤ' Κυριακή Λουκά στον Καθεδρικό

Κυριακή05Νοέμβριος2017

ΣΤ' Κυριακή Λουκά στον Καθεδρικό

      Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΣΤ' Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. 
       Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αυτή της «θεραπείας του δαιμονιζομένου νέου». Ο Ιησούς απάλλαξε τον νέο από τα δαιμόνια που τον είχαν καταβάλει και επέτρεψε σε αυτά, να εισβάλλουν στους χοίρους -που εξέτρεφαν παρανόμως τοπικοί εκτροφείς- και οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν από τον γκρεμό στη θάλασσα και πνίγηκαν. Την εποχή εκείνη και σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, να σημειωθεί ότι απαγορευόταν βρώση χοιρινού και ως εκ τούτου και η εκτροφή χοίρων με σκοπό την πώληση χοιρινού κρέατος. Ο Κύριoς απαλλάσσει θαυματουργικώς τον νέο και τον σώζει, ενώ παράλληλα με διακριτικό, αλλά εξόχως εύστοχο τρόπο δείχνει τη στάση Του απέναντι στη παρανομία και δη, στο παράνομο χρήμα που προέκυπτε από την εκτροφή και στη συνέχεια πώληση του απαγορευμένου από το Νόμο χοιρινού. Οι δε κάτοικοι της περιοχής εκείνης, αυτοί που ασχολούντο με την παράνομη αυτή δραστηριότητα, βλέποντας τα συμφέροντά τους να πλήττονται, χωρίς να κατανοούν το μεγαλείο της προσφοράς του Ιησού, παρεκάλεσαν τον Κύριο να αποχωρήσει από τον τόπο τους.
       Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για τους πάμπολλους και πονηρούς πειρασμούς που μας ταλανίζουν στη καθημερινότητά, πειρασμοί συνδεδεμένοι με τα πάθη και τις αδυναμίες μας. Η μέθοδος αντίστασης όλων των Χριστιανών, είπε, κατά τον Κύριο, είναι μόνον η προσευχή και νηστεία που μας ενδυναμώνουν εσωτερικά -ακόμη κι αν άμεσα δεν το αντιλαμβανόμαστε- μας λυτρώνουν από τον πειρασμό και τελικά μας καθιστούν ικανούς να αντιμετωπίσουμε και τα ευρύτερα και εξίσου πονηρά ζητήματα της ζωής.

14GHF

15CH

16CGH

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes