2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κατηχητικό βοήθημα «Παιδιά, Ἀντιλαβοῦ …. τη Θεία Λειτουργία;»

Σάββατο14Οκτώβριος2017

Κατηχητικό βοήθημα «Παιδιά, Ἀντιλαβοῦ …. τη Θεία Λειτουργία;»

        Η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας προέβη πρόσφατα στην έκδοση του κατηχητικού βοηθήματος με τίτλο «Παιδιά,  Ἀντιλαβοῦ …. τη Θεία Λειτουργία;».
        Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιήθηκε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου μας, κ. Χρυσοστόμου και την εθελοντική εργασία και συνεργασία Κατηχητών καί Εκπαιδευτικών της Μητροπόλεώς μας.
        Το κατηχητικό βοήθημα είναι ένα προσεκτικά μελετημένο βιβλίο ως προς το λόγο και την εικόνα, την ισορροπία μεταξύ τους, τη θέση και σχέση τους, την επιλογή των θεμάτων, την ανάλυση και ανάπτυξη τους, την επιλογή των δραστηριοτήτων, του όγκου και του βαθμού δυσκολίας τους.
        Πρόκειται για ένα βιβλίο μέσω του οποίου μεταφέρεται το ενδιαφέρον ανθρώπων που αγαπούν Χριστό και παιδιά, ένα βιβλίο μέσω του οποίου μεταφέρεται η  γνώση, η μάθηση, η έμπνευση, η αγάπη για το κέντρο της ζωής του Ορθόδοξου Χριστιανού, τη Θεία Λειτουργία. Αξιοσημείωτη για το σκοπό αυτό είναι «η παρουσία» μέσω της εικονογράφησης της καταλληλότερης φυσιογνωμίας του Ελληνορθόδοξου Έθνους, αυτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Πατροκοσμά.
Η πλούσια και άριστα ισορροπημένη μεταξύ λόγου και εικόνας εικονογράφηση, υποστηρίζει, μετουσιώνει, ενισχύει την αφήγηση, τονίζει και κάνει σαφή τα ιδιαίτερα σημεία του βοηθήματος. Οι εικόνες, η σύνδεση και η συνέχειά τους χαρακτηρίζονται από ποιοτική αισθητική, μέτρο στη σύλληψη και στη σύνθεση των ιδεών, καλό σχεδιασμό, στοχευμένη τοποθέτηση και άριστη επιλογή χρωμάτων. Το ύφος της «δια χειρός Πρεσβυτέρας» εικονογράφησης είναι απόλυτα σύμφωνο με το πνεύμα του βοηθήματος.
Οι ενδιαφέρουσες ασκήσεις και τα έξυπνα παιχνίδια με τα οποία εμπλουτίζεται το βιβλίο, ενισχύουν το ενδιαφέρον του παιδιού και το ξεκουράζουν. Παράλληλα το βοηθούν να ανακαλύψει, να μάθει, να εξοικειωθεί και κυρίως να κατανοήσει και να αγαπήσει μέσα από τη μελέτη και το παιχνίδι, τη Θεία Λειτουργία.           
         Η επιλογή των θεμάτων έγινε με στόχο την ανάδειξη των κυριοτέρων σημείων στη Θεία Λειτουργία, σημείων που τόσο οι νέοι, όσο και τα παιδιά οφείλουν να γνωρίζουν, να προσέχουν και να ανταποκρίνονται με την ενεργή συμμετοχή τους. Πρόκειται για τις Άγιες εκείνες στιγμές κατά τις οποίες ο Χριστιανός βρίσκεται πραγματικά σε «προνομιακή» θέση. Το παιδί θα μάθει και θα γνωρίσει το μυστηριακό μεγαλείο, θα έρθει κοντά στην αλήθεια, θα αντιληφθεί τη σχέση που μπορεί να έχει με τον Θεό και θα αισθανθεί την ομορφιά της. Το παιδί θα αγαπήσει το Μυστήριο και εάν και εφόσον το επιθυμεί, θα το κάνει μέρος της ζωής του.
        Το υλικό που ακολουθεί αφορά στο εξώφυλλο του βοηθήματος, τα περιεχόμενα, καθώς και ενδεικτική επιλογή κεφαλαίων.
        Το βιβλίο κυκλοφορεί και διατίθεται μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας και απευθύνεται σε παιδιά και νέους άνω των 12 ετών.
Ευχόμαστε, ο Άγιος Κοσμάς το Αιτωλός, να μεσιτεύει, να φωτιστούμε εμείς και τα παιδιά μας, τώρα, σήμερα, όπως και τότε… 

Page 1

Page 7

Page 29

Page 30

Page 55

Page 56

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes