Γ' Κυριακή Ματθαίου στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Γεροντίου

.

Κυριακή25Ιούνιος2017

Γ' Κυριακή Ματθαίου στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Γεροντίου

      Στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς συλλειτούργησε σήμερα, Γ' Κυριακή Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος  με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μεθώνης κ. Αμβρόσιο και Γαρδικίου κ. Κλήμη, Ιερείς και Διακόνους, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος που προσήλθε για να τιμήσει το Μητροπολίτη του. 
      Ο Σεβασμιώτατος κ. Γερόντιος παρέλαβε να εορτάζει τον τιμώμενο Άγιό του, τον όσιο Γερόντιο, από το μακαριστό προκάτοχό του, κυρό Γερόντιο τον Α', αυτή την ημέρα, Γ' Κυριακή Ματθαίου. Σήμερα, στην Ιερά σκήτη Αγίας Άννης Αγίου όρους τιμώνται οι Άγιοι της σκήτης, μεταξύ αυτών και ο ιδρυτής αυτής, όσιος Γερόντιος ο εν Βουλευτηρίοις.
      Το Θείο λόγο κήρυξε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στη ζωή του Οσίου, δίνοντας ευχές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Γερόντιο να έχει ψυχική και σωματική δύναμη, καταφέρνοντας με υπομονή να οδηγήσει το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μας στη χαρά του Παραδείσου.
      Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι διακονητές του Καθεδρικού παρέθεσαν τράπεζα προς τιμή του Επισκόπου τους, την οποία ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Καλλίνικος.

1UFIUGSUI

2IUNSGRIUNFG

3IUSGUIG

4IUYDFIUG

5IUSFGSIU

6IUNSFIUNG

7SHUGSB

9DFUNBBNU

8SRGSUGNU

10SFBBISB

11IUSFNIUS

13NUISGSIUN

12IUSFBBIU

14IUNSFFGSINUG

15IUGIUN

16DUHBBINU