2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης

Παρασκευή02Ιούνιος2017

Η εορτή των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης

      Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Φούσσα Ασπροπύργου με Δισαρχιερατικό Εσπερινό και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
      Στον Εσπερινό της εορτής των Αγίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γερόντιος και στην Ιερά Λιτανεία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος.
      Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και στην παραδοσιακά καθιερωμένη Λιτανεία της Ιερής Εικόνος, αλλά και των Ιερών Λειψάνων των τιμωμένων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που φέτος είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε, συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι.      
      Τα ιερά Λείψανα έφεραν στα χέρια Ιερείς, ενώ την Ιερά Εικόνα μετέφεραν νέοι, ενδεδυμένοι την παραδοσιακή στολή του Πόντου. Τη Λιτανεία συνόδευε πομπή αποτελούμενη από Ιεροψάλτες, νέους, νέες και γυναίκες ενδεδυμένες με παραδοσιακές στολές και βέβαια την μπάντα του Δήμου Ασπροπύργου, που προπορεύονταν την πομπής.  
      Παρόντες ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Μελετίου, οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, εκπρόσωποι των ΔΣ Ποντιακών Συλλόγων από Ασπρόπυργο και Μάνδρα και βέβαια πλήθος πιστών από τις ενορίες της Μητροπόλεως που προσήλθαν για να τιμήσουν τους ιδιαιτέρως αγαπητούς Αγίους της Ορθοδοξίας.
      Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά των μεγάλων Θεοστέπτων Βασιλέων, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης προς το Χριστιανισμό και την ανθρωπότητα, προτρέποντας όλους να καταβληθεί προσπάθεια για δοτικότητα προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την αλλαγή για τα καλυτέρα.
      Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπός μας, ο οποίος μίλησε για τη ζωή των Αγίων, θέτοντας προβληματισμούς στο πόσο μπορεί να ομοιάζουν οι σημερινοί άρχοντες με την αρχοντιά των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!
      Τέλος, έδωσε ευχές σε όλους τους εορτάζοντες, αλλά και στον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Ματθαίο Μαβίδη, ο οποίος εργάζεται για την Εκκλησία με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. 

Από τον Εσπερινό

IMG 4282 1

1IOSUXGUH

IMG 3820

2IUSGIUUI

3IUSRGIU

4IUSGIUH

5UHGUSGRH

6UDFHUDH

7USGUHSUH

8FIUGSIUHG

9UNIGHUI

10SFHUHU

11USFGUU

12USGURGI

13UISGIU

14IUFIUG

15IUSFGUI

16INUDFHIU

17UIDFIUN

18SGIUHNUSN

19SRGSGI

20SGGIGIN

21UDUOOJO

22SGSGHU

23SUFSGU

24HUSRGGIUR

25UIDIUH

26INUDFGGIUSN

27NIUEHIUN

28SFGISGIU

29SRGUIRGS

30SFGINUU

33IUNSNFGIU

34IUSRGISU

35IUNSFGGINU

36UNFIIUN

37IUNSFGGRSIUN

38SGRIYBGI

40FINUIUN

41IUSFGUIR

42UISNFUIN

43UNISFGIU

44UIGINU

45INUFNUI

46IUNFGIUN

47IUNFSGIU

48SIUNGINUG

49DINHININU

50SGINS

51NIUSGGINU

52SIFIUNNIU

53INUSFUIN

54NIUSFGIUN

55UINDHINU

56IUNDHFIUN

57DIUNG

58FIUHISU

59DFHUINDHNIU

60FDHNHUI

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία  

61IUNSFIUN

62UINXINU

63IUNSFGIU

64IUNSGUI

65INUFIN

66IUGSIUN

67NUIDFBBINU

      Στη Μυροβόλο Χίο πανηγύρισαν η Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων Προβατίου όρους -στη μνήμη των Οσίων Ιωσήφ Νικήτα και Ιωάννου- και το αδελφό Μοναστήρι του Ιερού Παρθενώνος Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θυμιανών. 
      Αφ’ εσπέρας, ο Εσπερινός ετελέσθη στη Μονή των Αγίων Πατέρων με τη συμμετοχή του σεβαστού Καθηγουμένου της Μονής των Αγίων Πατέρων, Γέροντος Αθανασίου και του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη. 
      Σήμερα, ημέρα μνήμης των Αγίων, Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε και στις δύο Ιερές Μονές, στους Αγίους Πατέρες, ιερουργούντος του πατρός Μιχαήλ και στον Άγιο Κωνσταντίνο υπό του Γέροντος Αθανασίου, αντίστοιχα. 
      Αξίζει να σημειωθεί ότι η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου τιμάται αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου. Το τυπικό όμως της Εκκλησίας μας, μεταφέρει την εορτή των Αγίων μια ημέρα πριν, δηλαδή σήμερα, ημέρα Παρασκευή, εφόσον το αυριανό Σάββατο είναι το καθιερωμένο από την Εκκλησίας μας Μνημόσυνο - Β' Ψυχοσάββατο- για όλους τους προπάτορές μας.

Από τους Αγίους Πατέρες

1JFJJTN

2DGHDTHHT

3DHHRH

4SRGRGG

5DHDHEDSG

6DFHEHEHE

7DHHHHD

8FGJDTHH

9SRGRHHH

10DDFBNDNHSH

11DGHHHD

12DGHRHR

13ETHETHH

14DHDHHD

15GGHHDGD

16DHDHH

17DHHH

18DSGDMFH

 Από τον Άγιο Κωνσταντίνο 

19FJHRGSSD

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes