Μεγάλη Πέμπτη η Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στον Καθεδρικό

.

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Μεγάλη Πέμπτη η Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στον Καθεδρικό

      Τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Χρυσόστομος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
      Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε σε εκείνο το Δείπνο του Χριστού με τους μαθητές του στο υπερώο, κατά το οποίο και τους παρέδωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Από τότε που ακούστηκαν για πρώτη φορά από τα θεϊκά χείλη το «…λάβετε φάγετε…» και το «…πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες…» μέχρι και στις μέρες μας, η Θεία Λειτουργία, μας μεταφέρει νοητά σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της επί γης ζωής του Κυρίου και κάθε φορά που τελείται αγιάζεται όλος ο κόσμος. Την ευλογία και τον αγιασμό, τα λαμβάνουμε μόνο όταν θα προσέλθουμε και θα συμμετάσχουμε προετοιμασμένοι καταλλήλως. Μόνο τότε θα είμαστε φωτεινοί και θα σκορπάμε και στους γύρω μας την χαρά της Αναστάσεως.
      Όταν ο χριστιανός έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του Κυρίου, δεν έχει τη δυνατότητα να πλησιάζει στο ποτήριο της ζωής. «…ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοὶ μένει, κἀγὼ ἐν αὐτῷ» ( Ιωαν.6,56)
 

1OIUHFXBUHO

2IUBSGUI

3UIHFGIUH

4AEGIUGUI

5GDSIOGOI

6ODFHGOU

7JOIDFHIO

IMG 2676

8OIDHUOI