Ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας και η ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό

.

Κυριακή 09 Απριλίου 2017

Ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας και η ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό

      Σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης υποδέχθηκαν οι πιστοί το Νυμφίο στην Ακολουθία της Μεγάλης Δευτέρας, στην οποία και χοροστάτησε ο Σεβασιμώτατος Ποιμενάρχης μας, απόψε, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
      «Ἰδού ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός….» είναι κάποιοι από τους στίχους από το τροπάριο της Υμνολογίας της ημέρας, στίχοι που καθοδηγούν την ψυχή του ανθρώπου και την οδηγούν στη συνάντηση με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Τα λόγια των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως ανέφερε ο Ποιμενάρχης μας, αν κάποιος τα καταλαβαίνει, έστω και λίγο, ωφελείται, αφού με αυτά ο Υμνογράφος, μας προτρέπει και μας ενθαρρύνει στο ξεκίνημα για τον αγώνα που ακολουθεί και κορυφώνεται εξελικτικά.
      Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση δυο γεγονότων, αυτό του ενάρετου Ιωσήφ του παγκάλου που συμβολίζει τον τύπο του Χριστού και αυτό της ακάρπου συκής, την οποία καταράστηκε ο Κύριος μας, και η οποία παραλληλίζεται με το τέλος του άκαρπου πνευματικά βίου του ανθρώπου.
      Ο Επίσκοπος μας, στο τέλος της κατανυκτικής Ακολουθίας, ευχήθηκε στο ποίμνιο καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. 

1BHUXFBH

2IUSRGBIU

3NISUFGIUN

4NIUSGNIU

6INUGNIU

7SINUGNIU

8IUNGGIN

9SRHGSGI

10FHGNIH

11INUSGRINU

12INUSRGNIU

13ISNFHINU

14NISUGNI

15NIUXFHINU

16DHNHINU

17SGBBIU

18SGIUGIU

19FHHOOHHI