2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Με λαμπρότητα ο Συνοδικός εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά

Πέμπτη19Ιανουάριος2017

Με λαμπρότητα ο Συνοδικός εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά

       Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και την αρμόζουσα ιεροπρέπεια εόρτασε η Εκκλησία μας την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων, η οποία -όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο- πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά με την Συνοδική Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.
       Χιλιάδες πιστοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μητρός Εκκλησίας κατέκλυσαν τον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς δίδοντας θερμό και ομολογιακό παρόν.
        Της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, παρουσία του ασθενούντος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου, συμμετεχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του Ποιμενάρχου μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Τορόντο κ. Μωυσέως, Αμερικής Δημητρίου,  Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Μεθώνης κ. Αμβροσίου, Λούνης κ. Σιλουανού, καθώς και των εκπροσώπων της αδελφής Εκκλησίας της Ρουμανίας Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, κ. Ιωσήφ και Πλοεστίου κ. Αντωνίου.
        Της Τελετής του Αγιασμού προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Φιλίππου Καμινίων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού, σχηματίστηκε μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων και νεανίδων κάθε ηλικίας, ιεροπαίδων, αλλά και ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας, η οποία και συνόδευσε εν πάσα τιμή και μεγαλοπρεπεία τον Τίμιο Σταυρό προς τον χώρο της τελετής.
        Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς & Σαλαμίνος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Αττικής & Βοιωτίας και Ωρωπού & Φυλής, καθώς και της Εκκλησίας της Ρουμανίας, αλλά και εκπρόσωποι των Ιερών Μονών, των τοπικών εκκλησιαστικών κοινοτήτων με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, μέλη της Ιεράς Συνόδου και εκπρόσωποι των αδελφών Εκκλησιών, έδωσαν τον ομολογιακό παλμό.
        Την λιτανευτική πομπή πλαισίωσαν οι φιλαρμονικές μπάντες της Πολεμικής Αεροπορίας, της πόλεως μας του Δήμου Πειραιώς και άλλες, ενώ τον Τίμιο Σταυρό συνόδευσε ένοπλο τιμητικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού. Επί του λιμένος τιμές απέδωσε η φιλαρμονική μπάντα του Λιμενικού Σώματος.
         Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, που γέμισε τον τεράστιο χώρο του λιμένος, λόγους πατρικούς απηύθυνε ο οικείος Ιεράρχης Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γερόντιος, καλώντας κληρικούς και λαϊκούς να μην υποστείλουν το λάβαρο του ιερού μας αγώνος τονίζοντας ότι  «Υποκλινόμεθα ευλαβώς προ του Μεγίστου Μυστηρίου της Θεοφανείας και δοξάζομεν τήν προς ἡμας τους ανθρώπους νούν και λόγον ευδοκίαν του Θεού». Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει ειρήνη στο δοκιμαζόμενο λαό Του.
        Τόσο κατά την Θεία Λειτουργία, όσο και κατά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, ύμνους απέδωσε με τρόπο υποδειγματικό η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου, κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Για μια ακόμη χρονιά εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των νέων που αψήφησαν το κρύο και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι του Πειραιά. Περίπου 40 νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, τη στιγμή που τα σταθμεύοντα πλοία απέδιδαν τιμή στον Φανέντα Κύριο δια συνεχών συριγμών.
         Tην Τελετή παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Κοινοβουλίου, όλων των βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των Σωμάτων Ασφαλείας.
            Ανάμεσα τους ήταν: ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης,
ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής κα. Ειρήνη Κασιμάτη,
ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης,
ο εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. κ. Δημήτρης Καρύδης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Κωνσταντίνος Πατρίκιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων Αργοσαρωνικού κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας.
   Ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Ιωάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης.
 
 Παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Σταματάκη , Αθανάσιος Μπούρας.
  Οι Δήμαρχοι, Σαλαμίνος κα. Ισιδώρα Νάνου, Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασσιμάτης, Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου.
  Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» κ. Κυριάκος Βελόπουλος.
  Ο πρώην Βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης.
  Οι Αντιδήμαρχοι, Πειραιώς κ.κ. Ιωάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Νικαίας Ρέντη κ. Δημοσθένης Σταματάτος, Αγίας Βαρβάρας κ. Σάββας Σαββίδης, Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Σκιαθίτης και Ασπροπύργου κ.κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Κωνσταντινίδης, και Παντελής Σαββίδης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κορυδαλλού κ.κ. Ιωάννης Διάκος και Νικόλαος Χρουσαλάς, Ασπροπύργου και Αντιπρόεδρος του ATTICATV κα. Σοφία Μαυρίδη και ο κ. Ευάγγελος Μαλαματάς.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Γεώργιος Βαγιάκης.
  Ο Υποναύαρχος κ. Αθανάσιος Ντούνης.
  Ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής ενώσεως Πειραιώς και εκδότης κ. Δημήτριος Μουζακίτης,
ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Τσιφάκης Μιχάλης, ο Πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Πειραιώς κ. Μαρωνίτης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου και Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπόρων κ. Νικόλαο Πέτσα
   Ο Πρόεδρος Πανποντιακής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ακρίτες του Πόντου κ. Στέφανος Ποιμενίδης.
   Οι Πολιτευτές κ.κ. Σταύρος Πετρόπουλος,Πέτρος Μαυρέας, Ζωή Ρούσσου, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Θεόδωρος Ανδρεάκος, Νικόλαος Ψάρρης.
            Μετά το πέρας της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων η λαμπρά λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλεως, όπου στα προπύλαια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς εψάλλη η απόλυσις και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

1iunsfgiun

2iubsrhiui

3iubsrghbius

4iuhiudsbhbsi

5isrgiusbb

6srgishbbi

7bugububrw

8hsrgsuubs

9isrhiunbuwi

10sfhinoshinu

iundth

huii

11inusginsu

12insudhtniu

13niusghihn

14inuhinhu

15inhshinu

16inhisniin

17niudthdinu

19shndhsnu

20srgshinj

21insrgsirgn

22insrginsru

23inbsin

24insrginus

25nidhiniuj

26dthjdh

27srgsgu

28sgsghsb

29gsghugnu

30srgsigngi

31iunsrgigrn

32inrsuggsi

33isginirjw

34iunrsghsriu

35insgsg

3IUNSRGIUN

1OISHIOUN

2IUNSRHGUIRN

3IUNGIUNINUNIU

4INUDHGGINSU

5IUNSGRSIUN

7ISNGINU

9SRHINHNIJ

10SRGNISGNI

11INUSGSINU

13INUASGRINS

15IJNSRGSIGNR

16INSFGIN

17JINDFHBINJ

18IJNBNIJ

19SBJSJI

20SFSIN

21INUSINU

22IXJFVSIN

36isnrghsing

37inhrshi

38ifngsgni

39srgsghji

40srgsinjnn

41injsgrisnrg

42indusghinu

43inusrginu

44inusgsiun

45inurgni

46iusghsin

47irguwriung

48eafanu

1UNISHIOU

2IUNSRGIUN

49srhgnsnuh

50sgsinggi

51hnsrgnusg

52inusfgius

dfg

53isungnsiu

54iunsgis

55injfhsi

56indhsi

57indhsinh

59srghnsi

60srgingniinj

61isnrgin

4IUDNFGINU

62insggsin

63nisrggsrin

64insgisn

65infhhin

66indhdin

1IJV

2HF

67ijdhihn

68signsin

70rginwgrgni

71insggsi

72ijndggin

6INSGINS

8NIUDGHRDINU

9SUINRGIUN

10SFBJSNIIN

73ijndhgiun

11DIJNTHINUD

74ingsis

75insgisjnin

76ingsigni

77injsgsin

78jnhsirbi

79srinjghsrins

80sfhinshijn

81isgings

82njighrign

83isgins

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes