2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας

Κυριακή08Ιανουάριος2017

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας

   Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών, τα Κατηχητικά Σχολεία της Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησαν την μεγάλη χριστουγεννιάτικη εορτή τους στην αίθουσα «Γαλαξίας», στον Ασπρόπυργο. Μία αξιέπαινη προσπάθεια για την οποία κατηχήτριες και παιδιά αφιέρωσαν πολύ προσωπικό χρόνο και κατέβαλαν εργώδεις κόπους για ένα άρτιο αποτέλεσμα που τελικά αποζημίωσε και με το παραπάνω τις εκατοντάδες των θεατών οι οποίοι, παρά το δριμύ ψύχος, αψήφησαν τις δυσοίωνες μετεωρολογικές προτροπές και προσήλθαν να απολαύσουν τα νέα παιδιά της Εκκλησίας μας, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να ζεστάνουν τις καρδιές τους με τα αφυπνιστικά μηνύματα που έλαβαν από την αποψινή βραδιά.  

     Το θεατρικό έργο «Η φάρσα της Ζωής», μία πρωτότυπη δημιουργία των κατηχητών μας, έδωσε το στίγμα για το που αφιερώθηκε η φετινή εορτή και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο, παρά η οικογένεια. Η Ορθόδοξη, προ πάντων, παραδοσιακή, ελληνική οικογένεια, αυτό το τελευταίο εναπομείναν κύτταρο συνοχής, ζωής και ελπίδας για αυτόν τον τόπο. Αυτός ο Θεοΐδρυτος θεσμός, ο πρωτογενής φορέας αγωγής, πίστεως, πολιτισμού και τόσων άλλων θεμελιωδών-οντολογικών αξιών με τις οποίες εφοδιάζεται κάθε άνθρωπος από την τρυφερή παιδική του ηλικία για να πορευτεί στη ζωή του και που τόσο βάλλεται πανταχόθεν για να διαβρωθεί ο κοινωνικός ιστός και να εκθεμελιωθεί ριζικά το έθνος μας. Μέσα από μία ενδιαφέρουσα πλοκή, με ευρηματικούς διαλόγους που διακρίνονταν για το λεπτό τους χιούμορ και την κριτική που ασκούσαν στα κακώς κείμενα της εποχής μας, πετυχημένη διανομή ρόλων, παραδοσιακά ακούσματα από την χορωδία της Μητροπόλεως που παρεμβάλλονταν σε καίρια σημεία και εμπλουτισμένο με παράλληλη προβολή βίντεο, το κοινό ξεναγήθηκε, επί δίωρο, στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη μίας οικογένειας, αλλά και το πως αντιμετωπίζουν τις διάφορες αλλαγές που βιώνουν στον τρόπο ζωής και λειτουργίας της, με κορυφαία αυτήν της μεταστροφής ενός μέλους της από την κοσμική και έξαλλη σε μία πιο πνευματική και ενσυνείδητη χριστιανική ζωή. Ουσιαστικά θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι το θεατρικό δρώμενο λειτούργησε και ως ένας καθρέφτης για κάθε θεατή, ο οποίος θα αντίκρισε έστω και κάτι ελάχιστο από την δική του πραγματικότητα και καθημερινότητα. Το θεατρικό έκλεισε με τον εικοσαμελή θίασο να καταχειροκροτείται παρατεταμένα από το ενθουσιασμένο κοινό.

   Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας τα οποία απέδωσαν η χορωδία της Μητροπόλεως μας " Πάτριον Αναλόγιον" και τα κατηχητόπουλα από διάφορες ενορίες, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου και με συνοδεία των μουσικών οργάνων:
Γεώργιος Αθανασούλας (Βιολί)
Αλέξανδρος Τσίτος (Λαούτο)
Χρήστος Κοντογιώργος (Τουμπερλέκι-κρουστά)
Χαράλαμπος Μουρατίδης ( Ποντιακή λύρα)
Παύλος Μουρατίδης (Νταούλι)
Εμμανουήλ Κουτσαγγελίδης (Κανονάκι)
Κωνσταντίνος Στεφανίδης (Κρητική λύρα)

   Η εόρτια βραδιά έκλεισε με απονομή τιμητικής πλακέτας και επίδοση επαίνου, από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας στον, πέντε φορές πρωταθλητή ελευθέρας πάλης, σε πανελλαδικό επίπεδο, 3ο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων, που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία το 2015, 2ο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη το 2015, 1ο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, που έγινε στη Σουηδία το 2016, 2ο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων στη Γεωργία το 2016, Γεώργιο Πιλίδη, ο οποίος τυγχάνει και κατηχητόπουλο του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου. Εξ αφορμής αυτού του γεγονότος, ο Σεβασμιώτατος άδραξε την ευκαιρία να επιλογίσει, παρουσιάζοντας τη συνάφεια που υπάρχει στην σωματική εκγύμναση και την πνευματική, δείχνοντας τον τιμώμενο πρωταθλητή ως ένα εύγλωττο παράδειγμα. Εκείνος, ακολούθησε τις οδηγίες και εντολές του προπονητή του, οι οποίες όριζαν συγκεκριμένο διαιτολόγιο, συγκεκριμένες ώρες άσκησης και ξεκούρασης, ώστε να διατηρήσει μία καλή φυσική κατάσταση και να επιτύχει ολοένα και μεγαλύτερες επιδόσεις. Κατά αντιστοιχία, ο Χριστιανός ο οποίος θέλει να πάρει το χρυσό πνευματικό μετάλλιο της σωτηρίας του από τον αθλοθέτη Χριστό, θα πρέπει να βρίσκεται υπό την καθοδήγηση Πνευματικού, να έχει νήψη και άσκηση και να τηρεί τις εντολές για να είναι εφοδιασμένος και προπονημένος κατάλληλα για τους πνευματικούς αγώνες που τον περιμένουν. 

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους: 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης, ο και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Μελετίου Νικόλαος 
Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ασπροπύργου
1)  κ. Κωνσταντινίδης  Αβραάμ        
2)  κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος
- Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς
- Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ασπροπύργου, κ. Φίλης Γεώργιος
- Ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, κ. Κοναξής Αντώνιος
- Η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου ''AtticaTv'', κα Μαυρίδη Σοφία                           
- Ο  Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Ηλίας Ιωάννης
- Ο Εκπρόσωπος της Ευρωβουλής κ. Νίκος Πέππας
- Ο Πολιτευτής της Περιφέρειας Αττικής, κ. Πετρόπουλος Σταύρος
- Η Πρόεδρος του Γυναικείου Κινήματος και Γενική Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου ''Πυρρίχιος'', κα Σαμψωνίδου Σοφία 
- Η Πρόεδρος του  Συλλόγου Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων, κα Άννα Τσεραχίδου

1WHNURI

2IWNRGHEIU

Από το θεατρικό έργο «Η φάρσα της Ζωής»

4IGUWGRIU

5NIWHRNU

6OHWNEO

7WRHIGWIB

8NWRHUWH

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Σιμέλα Λαζαρίδου

1djfykyfkfy

10SRIUNHINU

11AINGUIUU

12IURHUIU

13UETHNOU

14INDUGHRU

Η χορωδία της Μητροπόλεώς μας " Πάτριον Αναλόγιον" 

15SIOHINOU

2dtjtrjdth

16IHTNEHI

17WRBIWUIG

18SUHEHIU

19AEUGRUI

20SRJHINWI

21IGIRWIUNBI

22SRGIUEEN

23IUSGRUWH

24IRIUHUU

25DHENUHEHN

26HIEHIBIUUI

27BIUHIUWIU

29RBIWBW

5dfkjdthrs

30RSBWBIB

31QIRGUIN

32IRGWGUBH

33IUSGUIBGIBU

34SBUIEHU

35SIUNHRIEU

Από τα παραδοσιακά κάλαντα

36UBYDIDG

37DBNUUEU

38WBIRG

6fjdhsgaf

39SRUEU

Ο π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης ευχαριστεί εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή, καθώς και όλους τους συντελεστές.

40SGWUEEEHN

Από την απονομή τιμητικής πλακέτας και επίδοσης επαίνου, από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας στον, πέντε φορές πρωταθλητή ελευθέρας πάλης, σε πανελλαδικό επίπεδο και με άλλες σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, Γεώργιο Πιλίδη.

3srhdtjhsr

41ISRHNUHEU

42SBRIGU

43ISUNIUB

44SINIWBNWN

45ISRUNRII

46INIUBIE

4shmfjdhsr

Ο επίλογος της εορτής από τον Ποιμενάρχη μας.

47SRBIHSIBIN

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes